MasterChef: Mummolan takapiha – Adelen resepti

MasterChef_Suomi_Professionals_2023_eps8_annos_ADELE_kuva_juuli_aschan_001

MasterChef Suomi -kauden kahdeksannen jakson resepti.

Ainekset

  • 300 g rosamunda perunaa
  • 5 kynttä valkosipulia
  • 6 oksaa persilja
  • 2 rkl suolaa
  • 130 g keitinlientä
  • 150 g kermaa
  • Ruislepä
  • 50 g voita
  • 20 g rypsiöljyä
  • 6 oksaa timjamia
  • 2 kpl kiinteää perunaa
  • 2 rkl kirjolohenmätiä
  • 3 pnt lipstikkaa
  • 300 g öljyä
  • 1 tl suolaa
  • 30 g valkoviinietikkaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 60 g sokeria
  • 90 g vettä
  • 1 kpl lila porkkana
  • 1 kpl keltainen porkkana
  • Retiisi
  • Jääpaloja
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 kpl sitruuna
  • Kukkia ja kuivattua tillinkukkaa

Valmistusohje

Keitä perunat valkosipulilla ja persiljalla sekä suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Siivilöi liemi talteen. Laita tehosekoittimeen 300g perunaa, 120g keitinlientä sekä kerma. Aja nopeasti sileäksi. Laita sifoniin ja panosta kahdella patruunalla. 

Leikkaa ruisleivästä kuori pois, leikkaa kuutioiksi ja aja tehosekoittimessa muruksi. Paista rapeaksi öljy-voi seoksessa valkosipulin ja timjamin kanssa. 

Kiehauta etikka, sokeri, suola ja vesi. Leikkaa mandoliinilla ohutta viipaletta kuorituista porkkanoista. Jaa eri kippoihin väreittäin. Kaada pikkeliliemi porkkanoiden päälle ja jäähdytä nopeasti.

Laita tehosekoittimeen lipstikat, öljy sekä suola. Aja kunnes tehosekoittimesta nousee höyryä. Siivilöi harsoliinan läpi. 

Laita kulhoon jääpaloja ja vettä. Tee mandoliinilla ohutta viipaletta retiisistä ja laita jääveteen rapeutumaan. Esille laittaessa mausta sitruunalla, suolalla ja oliiviöljyllä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!