MasterChef: Mummolan takapiha – Adelen resepti
MasterChef Suomi -kauden kahdeksannen jakson resepti.
Ainekset
- 300 g rosamunda perunaa
- 5 kynttä valkosipulia
- 6 oksaa persilja
- 2 rkl suolaa
- 130 g keitinlientä
- 150 g kermaa
- Ruislepä
- 50 g voita
- 20 g rypsiöljyä
- 6 oksaa timjamia
- 2 kpl kiinteää perunaa
- 2 rkl kirjolohenmätiä
- 3 pnt lipstikkaa
- 300 g öljyä
- 1 tl suolaa
- 30 g valkoviinietikkaa
- 0,5 tl suolaa
- 60 g sokeria
- 90 g vettä
- 1 kpl lila porkkana
- 1 kpl keltainen porkkana
- Retiisi
- Jääpaloja
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 kpl sitruuna
- Kukkia ja kuivattua tillinkukkaa
Valmistusohje
Keitä perunat valkosipulilla ja persiljalla sekä suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Siivilöi liemi talteen. Laita tehosekoittimeen 300g perunaa, 120g keitinlientä sekä kerma. Aja nopeasti sileäksi. Laita sifoniin ja panosta kahdella patruunalla.
Leikkaa ruisleivästä kuori pois, leikkaa kuutioiksi ja aja tehosekoittimessa muruksi. Paista rapeaksi öljy-voi seoksessa valkosipulin ja timjamin kanssa.
Kiehauta etikka, sokeri, suola ja vesi. Leikkaa mandoliinilla ohutta viipaletta kuorituista porkkanoista. Jaa eri kippoihin väreittäin. Kaada pikkeliliemi porkkanoiden päälle ja jäähdytä nopeasti.
Laita tehosekoittimeen lipstikat, öljy sekä suola. Aja kunnes tehosekoittimesta nousee höyryä. Siivilöi harsoliinan läpi.
Laita kulhoon jääpaloja ja vettä. Tee mandoliinilla ohutta viipaletta retiisistä ja laita jääveteen rapeutumaan. Esille laittaessa mausta sitruunalla, suolalla ja oliiviöljyllä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku