MasterChef: Sienipelmeni – Vihreän joukkueen resepti
MasterChef Suomi: Professionals -kauden toisessa jaksossa tehtävänä oli valmistaa kolmen ruokalajin vegaaninen menu.
Ainekset
- 1 kpl tuorehiiva
- 200 g 00-vehnäjauhoja
- 140 g vettä ja 1l liemeen
- 6 kpl kuivattua siitakesientä
- 1 levy kombua
- 1 dl soijaa
- 1 rkl miriniä
- 500 g tuoreita sieniä kuten siitake, kuningas vinokas, osterivinokas, enokia
- 1 kpl shalottisipuli
- 1 teepussi, earl grey
- Suolaa ja pippuria
- Tryffeliöljyä
Valmistusohje
Mittaa kattilaan litra vettä ja laita kombu ja kuivatat siitake sienet veteen. Keitä noin 2 minuuttia ja poista kombu. Jatka sienien keittämistä kunnes maku tule hyvin esiin. Lopuksi hauduta tee mukaan muutaman minuutin ajan.
Murustele tuore hiiva ja laita plekillä uuniin 180-asteeseen noin tunniksi. Jäähdytä ja murskaa hienoksi morttelissa.
Sekoita 200 g jauhoa ja 140 g vettä taikinaksi, lisää hieman suolaa ja vaivaa taikinaa hetken kunnes se ei ole enää tahmeaa, lisää tarvittaessa vehnäjauhoa. Kääri taikina kelmuun ja laita se jääkaappiin lepäämään kunnes se tuntuu korvanlehdeltä.
Pilko shalotti pieneksi sienten kanssa. Jätä muutamia sieniä kokonaisiksi annoksen kokoamista varten ja paista muut täytteeseen. Mausta suolalla ja pippurilla ja raasta joukkoon tryffeliä tai lisää hieman tryffeliöljyä. Aja tasaiseksi tehosekoittimessa ja laita pursotinpussiin.
Kauli taikinasta ohutta levyä ja leikkaa stanssilla ympyröitä. Pursota keskelle täytettä ja taita kiinni ja tee navan näköisiä muotoja. Keitä pelmenit liemessä.
Paista vielä ohuita suikaleita kuningasosterista ja kokonaisia enokeja annokseen. Ja ripottele päälle hiivasta tehtyä umami-jauhetta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku