Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Tuoreella sitruunaverbenalla maustettua lahnakakkua, perunapyrettä, kalaliemikastike ja kuivattua situunamelissaa, Sofian resepti

Päivän_kala-24 (1)
MTV
Julkaistu 25.03.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden seitsemännen jakson resepti.

LIEMI

  • luomuvoita tai rypsiöljyä
  • kalan perkeet
  • pala juuriselleriä
  • pala purjoa
  • pala palsternakkaa
  • Vettä

KASTIKE

  • 2 shalottisipulia
  • 4 rkl etikkaa
  • 4 rkl vettä
  • 2 dl kalalientä
  • (4 rkl valkoviiniä) Tämä jäi itseltä lopulta pois
  • (100 g kylmäÄ luomuvoita) Tämä jäi itseltä lopulta pois

LAHNAFÄRSSI

  • 100 g lahnaa
  • 100 g smetanaa
  • runsas kourallinen tuoretta sitruunaverbenaa ja sitruunamelissaa
  • suolaa
  • Väkiviinaetikkaa

FRITTITAIKINA

  • keltuaisia
  • korppujauhoja
  • vehnäjauhoja
  • suolaa

PERUNAPYRE

  • 2 perunaa
  • n. 25 g luomuvoita
  • n. ½ dl kuohukermaa
  • suolaa

Valmistusohje

LIEMI: Laita liemen kasvikset rasvan kanssa kattilaan ja kuullota hyvin. Kuivaa ja suomuta lahna. Fileoi lahnasta selkäosa färssiä varten ja laita perkeet kasvisten kanssa kattilaan. Laita vettä niin, että juuri ja juuri peittyvät. Keitä 30 min.

KASTIKE: Pilko shalottisipulit ja kuullota ne. Lisää vesi ja etikka (valkoviini) ja keitä niin, että on enää 1 rkl nestettä jäljellä. Lisää kalaliemi ja keitä hetki kasaan. Lisää kylmä voi ja vispaa tasaiseksi.

Kokoa annos ja koristele Järvikylän vesikrassilla ja tillinkukilla ja kuivatulla sitruunamelissalla.

LAHNAFÄRSSI: Laita lahnafilee lihamyllyn kautta kulhoon. Lisää muut ainekset ja pilko sitruunamelissaa ja verbenaa hienoksi. Pyöritä färssistä palloja kostein käsin, käytä vehnäjauhoissa sitten keltuaisissa ja sitten korppujauhoissa. Paista rasvakeittimessä 6min 180 asteessa.

PERUNAPYRE: Keitä perunat ja sekoita kaikki pyreen ainekset sauvasekoittimella. Notkista kermalla.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit