LIEMI: Laita liemen kasvikset rasvan kanssa kattilaan ja kuullota hyvin. Kuivaa ja suomuta lahna. Fileoi lahnasta selkäosa färssiä varten ja laita perkeet kasvisten kanssa kattilaan. Laita vettä niin, että juuri ja juuri peittyvät. Keitä 30 min.
KASTIKE: Pilko shalottisipulit ja kuullota ne. Lisää vesi ja etikka (valkoviini) ja keitä niin, että on enää 1 rkl nestettä jäljellä. Lisää kalaliemi ja keitä hetki kasaan. Lisää kylmä voi ja vispaa tasaiseksi.
Kokoa annos ja koristele Järvikylän vesikrassilla ja tillinkukilla ja kuivatulla sitruunamelissalla.
LAHNAFÄRSSI: Laita lahnafilee lihamyllyn kautta kulhoon. Lisää muut ainekset ja pilko sitruunamelissaa ja verbenaa hienoksi. Pyöritä färssistä palloja kostein käsin, käytä vehnäjauhoissa sitten keltuaisissa ja sitten korppujauhoissa. Paista rasvakeittimessä 6min 180 asteessa.
PERUNAPYRE: Keitä perunat ja sekoita kaikki pyreen ainekset sauvasekoittimella. Notkista kermalla.