Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Paistettua siikaa, Kurpitsa-katkarapu kvinoaa ja beurre blanc- kastiketta, Kapen resepti

MasterChef23_annos_ANTTI_EPS03_kuva_juuli_aschan_sveins_2885
Julkaistu 20.02.2024 20:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan kolmannessa jaksossa tuli valmistaa tuomarien reseptien pohjalta annokset.

Vaahtovoissa paistettu siikafilee

  • 1 kokonainen siika
  • Voi
  • Suola
  • Mustapippuri

Kurpitsa-katkarapukvinoa

  • 500g myskikurpitsaa
  • 3 rkl kurpitsansiemeniä
  • 50 g voi
  • 0,5 purjosipulia
  • 4 dl kasvislientä
  • 80 g pinaattia
  • 100 g katkarapuja
  • 1-2 rkl Valio tuorejuustoa
  • 1 ruukku lehtipersiljaa
  • Yhden sitruunan mehu
  • Suolaa, mustapippuria

Reduktio beurre blancille

  • 2 kpl shalottisipulia
  • 2 dl valkoviiniä
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 6 mustapippuria
  • 6-8 oksaa järvikylän timjamia

Beurre blanc kastike

  • ¾ dl reduktiota
  • ½ dl Valio kuohukermaa
  • ½ täysmaitoa
  • 100-150 g jääkaappikylmää normaalisuolainen voi
  • Suola, mustapippuri, sitruunamehu

Valmistusohje

VAAHTOVOISSA PAISTETTU SIIKAFILEE: Fileoi ja siika. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna pannu ja lisää voi. Laita siikafileet pannulle nahkapuoli alaspäin. Paista lähes kypsäksi, niin että nahka on rapea ja käännä ympäri. Anna kalan vetäytyä hetki ennen tarjoilua. 

KURPITSA-KATKARAPUKVINOA: Paahda kurpitsansiemeniä 170 asteisessa uunissa noin 15 min tai kunnes ne ovat kauniin paahtuneita. Kuori ja kuutio kurpitsa. Leikkaa purjo renkaiksi ja pese huolellisesti mahdollinen hiekka pois. Paista Kurpitsakuutioita pannulla kauniin ruskean värisiksi ja lisää loppuvaiheessa leikattu purjorengas. Yhdistä joukkoon huuhdeltu kvinoa ja sekoita huolellisesti. Kaada pannulle kasvisliemi ja keitä kvinoaa kannen alla noin 10-15 minuuttia. Keittämisen jälkeen nesteen tulisi olla imeytynyt ja kurpitsan kypsää, melkein hajoavaa. Yhdistä kvinoan sekaan kurpitsan siemen, katkaravut ja viimeisenä pinaatti. 

Viimeistele ennen tarjoilua tuorejuustolla ja lehtipersiljalla. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunalla. Hyvä suola ja happo!

BEURRE BLANC: Leikkaa shalottisipuli kuutioksi. Kaada etikka ja valkoviini kuumaan kattilaan ja yhdistä kaikki raaka-aineet kattilaan. Redusoi puoleen, kunnes jäljellä on noin 1dl. Jäähdytä Mittaa kattilaan reduktioliemi, kerma ja maito. Kuutio kylmä voi paloiksi. Kiehauta nesteet yhteen pienessä kattilassa ja poraa voi sauvasekoittimella nesteiden joukkoon.  Tarjoile kastike annoksen tarjoilun yhteydessä omasta kattilastaan.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit