Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Paahdettua kananrintaa, Markun resepti

MasterChef kausi 7  jakso 1 markku
Julkaistu 11.02.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden ensimmäisen jakson resepti.

Kananrintaa

  • 2 nahallista kananrintafilettä
  • 2 rkl voita
  • salviaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • Kastike
  • 1 sipuli
  • kanan ranka
  • kanan siivet
  • timjamia
  • lehtipersiljaa
  • valkoviinietikkaa
  • keittiön kuohukermaa
  • voita
  • suolaa
  • mustapippuria

Palsternakkapyree

  • 500 g palsternakkaa kuutioina
  • 5 dl keittiön kuohukermaa
  • 50 g voita
  • suolaa

Paahdetut maa-artisokat ja sienet

  • 300 g maa-artisokkaa
  • kanttarelleja
  • lehtipersiljaa
  • voita
  • öljyä
  • suolaa

Valmistusohje

KANANRINTAA:  Mausta kana suolalla ja laita muutama salvianlehti nahan alle. Lisää kuumalle pannulle öljyä ja aloita paistaminen nahka puolelta. Anna paistua n. 5 min ja käännä. Lisää voita pannulla ja valele kanaa voilla. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua 

KASTIKE: Kuori ja hienonna sipuli. Paahda kattilassa sipulia ja kananosia. Lisää 5 dl vettä, yrttejä ja anna kiehua n.20 min. Siivilöi liemi ja keitä kasaan niin, että jäljelle noin desilitra.

Lisää loraus kermaa ja anna kiehahtaa. Lisää lopuksi voita ja mausta suolalla, pippurilla ja etikalla

PALSTERNAKKAPYREE:  Keitä palsternakkaa kermassa kypsäksi. Laita blenderiin ja lisää voi. Aja sileäksi ja mausta suolalla. Tarvittaessa ohenna kermalla.

PAAHDETUT MAA-ARTISOKAT JA SIENET: Leikkaa artisokat puoliksi ja pyöräytä öljyssä. Paahda uunissa 200 asteessa n. 40 min. Sulata voita pannulla ja pyöräytä sieniä voissa. Lisää paahdetut artisokat mukaan ja mausta suolalla sekä pippurilla.

Annoksen kasaus:

Aseta pyrettä ruokalusikallinen lautaselle. Lisää kananfile. Lisää kastiketta reunoille. Lisää lopuksi artisokat ja sienet. Koristele lehtipersiljalla.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit