MasterChef Suomi: Marskin kuharulla, Iinan ja Pilvin resepti
MasterChef Suomi -sarjan 14. jaksossa kokataan paikasta finaalissa.
Ainekset
- 1 kpl kokonainen kuha
- Merisuolaa
- ½ sitruunan mehu
Kastike
- Kuhan ruoto ja pää
- 1 kpl shalottisipuli
- ½ ruukkua tilliä
- 1 ruukku ruohosipulia
- 2 pientä laakerinlehteä
- 1 tl kokonaista fenkolia
- 3 dl kuohukermaa
- 4 dl valmista kalalientä
- Yhden sitruunan mehu
- 10 katkaravun pyrstöä (lisätään kastikkeen päälle)
Tilliöljy
- 1 dl rypsiöljyä
- 1 ruukku tilliä
- Merisuolaa
Pikkelöidyt kanttarellit
- 6 kpl kokonaista kanttarellia
- 0,5 dl etikkaa
- 1,25 dl sokeria
- 1,5 dl vettä
Duchesse perunat
- 8 kpl keskikokoista jauhoista perunaa
- 1 kpl kananmunan keltuainen
- 0,5 dl kuohukermaa
- 15-20 g voita
- ½ tl muskottipähkinäjauhetta
- Merisuolaa
Valmistusohje
KALA: Fileoi kala fileiksi, poista fileistä nahka ja kaikki ruodot. Laita fileille suolaa ja sitruunamehua, kierrä rullalle pyrstöstä alkaen. Kierrä filerullat tiukkaan kelmuun ja keitä rullat sirkulaattorissa 50 asteessa.
KASTIKE: Keitä kalan ruoto ja pää valmiissa kalaliemessä, jotta saat liemeen vielä täyteläisemmän kalan maun. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota oliiviöljyssä kattilassa. Lisää siivilöity kalaliemi ja kerma, mausta laakerinlehdillä ja fenkolin siemenillä. Lisää silputtu ruohosipuli ja tilli. Aja blenderissä tasaiseksi, mausta sitruunamehulla ja suolalla.
TILLIÖLJY: Laita öljy ja tillit blederiin, aja sileäksi ja lisää suolaa.
PIKKELÖIDYT KANTTARELLIT: Keitä pikkeliliemi (etikka, sokeri ja vesi), siisti kokonaiset sienet ja kaada kuuma liemi sienien päälle.
DUCHESSE PERUNAT: Keitä perunat kuorineen suolaisessa vedessä kypsiksi. Survo kypsät perunat perunaprässin läpi perunalumeksi. Lisää perunalumen sekaan kananmunan keltuainen, kerma ja voi, mausta suolalla ja muskottipähkinällä. Laita pursotinpussiin ja pursota noin neljä senttiä halkaisijaltaan olevia nuppuja leivinpaperille. Paista duchesset uusin keskitasolla, kiertoilmassa 225 asteessa, noin 15 min tai kunnes ovat paistuneet kauniin värisiksi.
ANNOKSEN KOKOAMINEN: Nosta kalarulla lautaselle, pirskota sitruunamehua kalan pälle ja ripaus suolaa. Asettele kaksi dushesseperunaa kalarullan viereen kauniisti. Nosta pikkelöidyt kanttarellit kalan ja perunoiden päälle ja koristele annos kirvelillä. Laita kastike pieneen annoskattilaan, lisää tilliöljy kastikkeen sekaan ja lisää ravunpyrstöt kastikkeen keskelle. Nauti
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"