Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Kimchillä maustettua possun ulkofilettä, paahdettuja viinirypäleitä ja kermassa haudutettua paksoita, Taijan resepti

masterchef_suomi_kausi_07_jakso_02_annos_taija_kuva_juuli_aschan_sveins9102
MTV
Julkaistu 18.02.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden toisen jakson resepti.

POSSU

  • 2 kpl porsaan ulkofilettä
  • 1 rkl osterikastiketta
  • 1 rkl inkiväärimehua
  • ½ limen mehu
  • vettä
  • Kimin kimchiä

KIMIN KIMCHI

  • 1 kiinankaali
  • suolaa
  • 3-5 rkl korealaisia chilihiutaleita
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 1 raastettu omena
  • 6 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1-2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 3 rkl kalakastiketta

PAKSOI

  • 1 paksoi
  • ½ sipuli
  • suolaa
  • 1 dl kuohukermaa

PIKKELÖIDYT RETIISIT

  • 3 kpl retiisejä
  • ½ dl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl sokeria

VIINIRYPÄLEET

  • kourallinen viinirypäleitä
  • öljyä

PARSAKAALI

  • 2–4 parsakaalinnuppua per syöjä
  • suolaa
  • vettä

Valmistusohje

POSSU: Sekoita kaikki yhdessä kulhossa sekaisin. Lisää vettä maun mukaan.  Paista pihvit ja anna vetäytyä leivinpaperin sisällä. Siivuta pihvit lopuksi ja mausta kimchin mehulla.

KIMIN KIMCHI: Leikkaa kiinankaali 3cm x 3cm paloiksi. Punnitse palat ja lisää suolaa 5% painosta. Anna tekeytyä 1-2 tuntia, huuhtele ja valuta. Sekoita loput ainekset ja sekoita kiinankaaliin. Anna tekeytyä yön yli huoneenlämmössä ja nosta sitten 3-5 päiväksi jääkaappiin.

PAKSOI: Pilko paksoi ja sipuli palasiksi. Kuullota pannulla, mausta suolalla. Lisää kerma ja anna hautua.

PIKKELÖIDYT RETIISIT: Suikaloi retiisit ja laita etikka-sokeriliemeen.

VIINIRYPÄLEET: Paista viinirypäleet pannulla öljyssä, niin että saavat hieman väriä ja rakenteesta tulee pehmeä.

PARSAKAALI: Keitä parsakaalin palat suolassa maustetussa vedessä puolikypsiksi. Laita uunin pellille, 200 astetta ja grillivastus päälle. Parsakaalit saavat kauniin pinnan.

Kokoa annos.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit