MasterChef: Tartar – Petra V:n resepti

mc_eps3_petra v

MasterChef Suomi -sarjan kolmannessa jaksossa valmistettiin liha-annoksia.

Raaka-aine & määrä

  • 100 g naudan paistia
  • ripaus parmesaania, sitruunaa, kaprislientä, kananmunan keltuainen
  • 1/2 dl tryffeliöljyä
  • 1 tl karkeaa dijon sinappia
  • ripaus hasselpähkinää
  • ripaus ruohosipulia
  • 5 siivua juuriselleriä
  • viiriäisen keltuainen
  • ripaus tuoretta tryffeliä

Valmistusohje

Lisää liha suolaveteen noin 10 minuutiksi.

Tee tartareen kastike lisäämällä keltuainen, hieman raastettua parmesaania, dijon-sinappia ja kapristen lientä, sekä sitruunan mehua. Sekoita voimakkaasti vispilällä. Lisää tippa kerrallaan tryffeliöljyä, jotta kastike hieman emulsioituu.

Leikkaa juuriselleristä sipsejä juustohöylällä ja laita frittiin, kunnes ne ovat kullanruskeita.

Laita hasselpähkinät 225 asteiseen uuniin ja paahda kunnes paahtuneen näköisiä.

Leikkaa liha hienon hienoiksi kuutioiksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kastiketta ja pyöräytä. Maista ja mausta. Sekoita lihan joukkoon kapriksia.

Kokoa tartare. Lisää päälle murskatut paahdetut hasselpähkinät, viiriäisen muna, hieman dijonappia. Mausta vielä suolalla ja pippurilla. Viimeistele annos ruohosipulilla, juurisellerisipseilllä, sekä raasta päälle tuoretta tryffeliä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.