Laita uuni päälle 200 astetta. Kiehauta pikkeliliemi kattilassa. Pilko pieneksi kuutioksi varsiselleri.
Siivuta ohueksi retikka. Kun pikkeliliemi kiehahtanut, lisää varsisellerikuutiot ja sinapinsiemenet. Kun uuni lämmennyt, valuta kaprikset ja laita uuniin n. 10 min.
Leikkaa liha mahdollisimman pieneksi veitsellä. Tee ensin ohuita suikaleita ja litistä ne veitsen kyljellä. Leikkaa ohuimmaksi suikaleiksi ja pilko pienen pieniksi kuutioksi. Suolaa massa reilulla kädellä ja rouhi mustapippuria.
Erota keltuainen kananmunasta ja aseta se pieneen kastikekulhoon tai vastaavaan. Savusta joko savupyssyllä keltuaismassa tai laita kulho savustuspönttöön hetkeksi. Mausta suolalla.
Tarjoile tartarmassa rapean romaine-salaattilehden päällä, uunikaprikset, pikkeliselleri, sinapinsiemenet sekä retikka pienissä kulhoissa.
Tarjoile savustettu löysä keltuaismassa pienestä kulhosta tai kastikepannusta.
Kääri kaikkia aineita sisältävä salaatinlehti käsin nyytiksi. Ja ääntä kohti!