MasterChef: Tartar – Teemu I:n resepti
MasterChef Suomi -sarjan kolmannessa jaksossa valmistettiin liha-annoksia.
Ainekset
- 100 g naudan paistia
- 1 kananmuna
- 1 rkl kapriksia
- 1 tl sinapinsiemeniä
- pieni pätkä varsiselleriä
- pala retikkaa
- muutama romaine-salaatin lehti (Tai muuta rapsakkaa salaattia)
- 0,5 dl valkoviinietikkaa
- 1 dl sokeria
Valmistusohje
Laita uuni päälle 200 astetta. Kiehauta pikkeliliemi kattilassa. Pilko pieneksi kuutioksi varsiselleri.
Siivuta ohueksi retikka. Kun pikkeliliemi kiehahtanut, lisää varsisellerikuutiot ja sinapinsiemenet. Kun uuni lämmennyt, valuta kaprikset ja laita uuniin n. 10 min.
Leikkaa liha mahdollisimman pieneksi veitsellä. Tee ensin ohuita suikaleita ja litistä ne veitsen kyljellä. Leikkaa ohuimmaksi suikaleiksi ja pilko pienen pieniksi kuutioksi. Suolaa massa reilulla kädellä ja rouhi mustapippuria.
Erota keltuainen kananmunasta ja aseta se pieneen kastikekulhoon tai vastaavaan. Savusta joko savupyssyllä keltuaismassa tai laita kulho savustuspönttöön hetkeksi. Mausta suolalla.
Tarjoile tartarmassa rapean romaine-salaattilehden päällä, uunikaprikset, pikkeliselleri, sinapinsiemenet sekä retikka pienissä kulhoissa.
Tarjoile savustettu löysä keltuaismassa pienestä kulhosta tai kastikepannusta.
Kääri kaikkia aineita sisältävä salaatinlehti käsin nyytiksi. Ja ääntä kohti!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Anun lohipiirakka
-
Piparijäätelö
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti
-
Mokkapalamutakakku