MasterChef: Hirvitartar, kanttarellia, kuusimajoneesia ja tryffeliä – punainen joukkue

tartaria

MasterChef Suomi -kauden seitsemännessä jaksossa valmistetaan herkkuja ensi-iltaan.

Ainekset

  • Hirvenulkofilettä 10 g / ruokailija
  • 125 g västerbottenjuustoa
  • 250 g kanttarelleja
  • 150 g vehnäjauhoja
  • 150 g voita
  • 1 l maitoa
  • 3 pnt lehtipersiljaa
  • Kuusi oksaa kuusta, vain neulaset
  • 1 l öljyä
  • 2 kpl kanamunaa
  • 4 kpl keltuaista
  • 2 rkl dijonia
  • Suolaa
  • Pippuria
  • 1 dl soijaa
  • 1 pkt lasinuudeleita
  • Suolaheinää

Valmistusohje

Puhdista hirven file kalvottomaksi ja kuutioi pieneksi kuutioiksi. Mausta suolalla, pippurilla, soijalla ja öljyllä.

Sulata voi, sekoita jauhot sekaan kattilassa bechamelia varten. Lisää maito pikkuhiljaa ja kypsennä jauhot sekoittaen. Kun kastike on kypsää, sekoita joukkoon kanttarelli pölyä ja raastettu juusto. Anna kastikkeen pulpahtaa. Tarkista maku.

Ryöppää persilja ja kuusen vihreät neulaset. Jäähdytä ja valuta. Aja öljyn kanssa sileäksi, siivilöi ja  jäähdytä öljy. Tee öljystä ja munista sekä dijonista majoneesi ajaen kaikki sekaisin sauvasekoittimella.

Friteeraa nuudelit. Mausta kanttarellipölyllä.

Viimeistele annos raastetulla tryffelillä ja suolaheinällä sekä hopeapölyllä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!