Wagyu-härkäcarpaccio ja worcestermajoneesia
MTV3 Huomenta Suomen viikko aloitetaan lihamiehen Akseli Herlevin johdolla ja syntyy herkullinen alkupala eli carpaccio tällä kertaa legendaarisesta wagya-härästä. Rinnalle rotuhärkäcarpaccio saa tänään worcestermajoneesia.
Resepti 4:lle
- 400 g wagyu-härän sisäfileetä
- 1 rkl hyvää oliiviöljyä
- 1 dl majoneesia
- 2 rkl worcestershire-kastiketta
- 4 rkl tuoretta hienonnettua ruohosipulia
- 2 viipaletta vaaleaa vuokaleipää tai paahtoleipää
- 4 rkl kapriksia
- 1 rkl oliiviöljyä
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
Valmistus
Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi lautasille ja painele vielä ohuemmiksi kelmun avulla. Kuumenna rypsiöljy kattilassa. Kuivaa kaprikset paperin välissä ja friteeraa kuumassa öljyssä muutama sekunti. Leikkaa leivästä reunat pois ja leikkaa leipä pieniksi kuutioiksi uunipellille leivinpaperin päälle. Pirskottele päälle hieman oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Paahda leipäkuutioita 180-asteisessa uunissa pellillä leivinpaperin päällä noin 5 minuuttia. Leikkaa ruohosipuli hienoksi.
Sekoita majoneesi ja worcestershire-kastike keskenään ja laita pursotinpussiin. Voitele lihat suoraan lautasilla aivan tilkalla oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Pursota pinnalle ohuita nauhoja majoneesia. Ripottele päälle pikkuiset krutongit, hienonnettua ruohosipulia ja friteeratut kaprikset.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka