Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Wagyu-härkäcarpaccio ja worcestermajoneesia

Julkaistu 18.02.2013 00:00

MTV3 Huomenta Suomen viikko aloitetaan lihamiehen Akseli Herlevin johdolla ja syntyy herkullinen alkupala eli carpaccio tällä kertaa legendaarisesta wagya-härästä. Rinnalle rotuhärkäcarpaccio saa tänään worcestermajoneesia.

Resepti 4:lle

  • 400 g wagyu-härän sisäfileetä
  • 1 rkl hyvää oliiviöljyä
  • 1 dl majoneesia
  • 2 rkl worcestershire-kastiketta
  • 4 rkl tuoretta hienonnettua ruohosipulia
  • 2 viipaletta vaaleaa vuokaleipää tai paahtoleipää
  • 4 rkl kapriksia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

Valmistus

Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi lautasille ja painele vielä ohuemmiksi kelmun avulla. Kuumenna rypsiöljy kattilassa. Kuivaa kaprikset paperin välissä ja friteeraa kuumassa öljyssä muutama sekunti. Leikkaa leivästä reunat pois ja leikkaa leipä pieniksi kuutioiksi uunipellille leivinpaperin päälle. Pirskottele päälle hieman oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Paahda leipäkuutioita 180-asteisessa uunissa pellillä leivinpaperin päällä noin 5 minuuttia. Leikkaa ruohosipuli hienoksi.

Sekoita majoneesi ja worcestershire-kastike keskenään ja laita pursotinpussiin. Voitele lihat suoraan lautasilla aivan tilkalla oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Pursota pinnalle ohuita nauhoja majoneesia. Ripottele päälle pikkuiset krutongit, hienonnettua ruohosipulia ja friteeratut kaprikset.

Tuoreimmat aiheesta

Carpaccio