Wagyu-härkäcarpaccio ja worcestermajoneesia

MTV3 Huomenta Suomen viikko aloitetaan lihamiehen Akseli Herlevin johdolla ja syntyy herkullinen alkupala eli carpaccio tällä kertaa legendaarisesta wagya-härästä. Rinnalle rotuhärkäcarpaccio saa tänään worcestermajoneesia.

Resepti 4:lle

  • 400 g wagyu-härän sisäfileetä
  • 1 rkl hyvää oliiviöljyä
  • 1 dl majoneesia
  • 2 rkl worcestershire-kastiketta
  • 4 rkl tuoretta hienonnettua ruohosipulia
  • 2 viipaletta vaaleaa vuokaleipää tai paahtoleipää
  • 4 rkl kapriksia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

Valmistus

Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi lautasille ja painele vielä ohuemmiksi kelmun avulla. Kuumenna rypsiöljy kattilassa. Kuivaa kaprikset paperin välissä ja friteeraa kuumassa öljyssä muutama sekunti. Leikkaa leivästä reunat pois ja leikkaa leipä pieniksi kuutioiksi uunipellille leivinpaperin päälle. Pirskottele päälle hieman oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Paahda leipäkuutioita 180-asteisessa uunissa pellillä leivinpaperin päällä noin 5 minuuttia. Leikkaa ruohosipuli hienoksi.

Sekoita majoneesi ja worcestershire-kastike keskenään ja laita pursotinpussiin. Voitele lihat suoraan lautasilla aivan tilkalla oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Pursota pinnalle ohuita nauhoja majoneesia. Ripottele päälle pikkuiset krutongit, hienonnettua ruohosipulia ja friteeratut kaprikset.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.