MasterChef Suomi: One bite carpaccio, Antin resepti
MasterChef Suomi -sarjan finaaliannos.
Ainekset
- 200 g naudan sisäfilettä
- 1 kpl salottisipulia
- 1 kpl valkosipulinkynttä
- 1 kpl kananmuna
- 2 dl oliiviöljyä
- 10 kpl kaprista
- 1 kpl limeä
- Chilirouhetta
- Parmesanjuustoa
- Kähäräkaalia
- Ranskalaista suolaheinää
- Hienoa merisuolaa
- Hienoa mustapippuria
Valmistusohje
Aloita leikkaamalla sisäfileestä kalvot pois, kun file on siistiä, tee ohuita siivuja (n. 0,5cm) leikkuulaudalle. Laita sisäfileen palat vierekkäin leivinpaperin päälle. Nuiji lihanuijalla ohueksi keskeltä sivuille. Siirrä carpaccio jääkaappiin.
Valmista majoneesi. Laita sauvasekoittimen kulhoon kananmuna sekä oliiviöljy, aseta sauvasekoitin pohjalle, käynnistä ja lisää öljyä ohuena nauhana kunnes majoneesi on muodostunut. Laita mukaan valkosipuli sekä limenkuorta raastettuna sekä mehua puristettuna. Mausta suolalla ja pippurilla.
Leikkaa salottisipuli ohueksi siivuksi. Frittaa 180 asteisessa öljyssä kunnes ovat kauniin ruskeita ja rapeita.
Kasaa annos niin, että leikkaat carpacciosta annospaloja, ripota pintaan chilirouhetta, kaprista sekä majoneesia. Viimeistele friteeratulla sipulilla sekä parmesan juustolla. Koristele kähäräkaalilla ja ranskalaisella suolaheinällä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"