MasterChef Suomi: One bite carpaccio, Antin resepti

MasterChef_EPS15_annos_ANTTI_FINAALI_kuva_juuli_aschan_sveins_9284

MasterChef Suomi -sarjan finaaliannos.

Ainekset

  • 200 g naudan sisäfilettä
  • 1 kpl salottisipulia
  • 1 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 kpl kananmuna
  • 2 dl oliiviöljyä
  • 10 kpl kaprista
  • 1 kpl limeä
  • Chilirouhetta
  • Parmesanjuustoa
  • Kähäräkaalia
  • Ranskalaista suolaheinää
  • Hienoa merisuolaa
  • Hienoa mustapippuria

Valmistusohje

Aloita leikkaamalla sisäfileestä kalvot pois, kun file on siistiä, tee ohuita siivuja (n. 0,5cm) leikkuulaudalle. Laita sisäfileen palat vierekkäin leivinpaperin päälle. Nuiji lihanuijalla ohueksi keskeltä sivuille. Siirrä carpaccio jääkaappiin.

Valmista majoneesi. Laita sauvasekoittimen kulhoon kananmuna sekä oliiviöljy, aseta sauvasekoitin pohjalle, käynnistä ja lisää öljyä ohuena nauhana kunnes majoneesi on muodostunut. Laita mukaan valkosipuli sekä limenkuorta raastettuna sekä mehua puristettuna. Mausta suolalla ja pippurilla.

Leikkaa salottisipuli ohueksi siivuksi. Frittaa 180 asteisessa öljyssä kunnes ovat kauniin ruskeita ja rapeita.

Kasaa annos niin, että leikkaat carpacciosta annospaloja, ripota pintaan chilirouhetta, kaprista sekä majoneesia. Viimeistele friteeratulla sipulilla sekä parmesan juustolla. Koristele kähäräkaalilla ja ranskalaisella suolaheinällä.

Parhaat ruokaohjelmat