MasterChef VIP: Peruna-fenkolikeittoa ja rapeita perunalastuja – Annan resepti
MasterChef VIP -sarjan yhdeksännessä jaksossa tuli valmistaa annos perunasta.
Peruna-fenkolikeitto
- 6 kpl Rosamundaa
- 1 kpl Fenkolia
- 1 kpl Sipulia
- 2 rkl Voita
- 5 dl Kasvislientä
- 2 dl Kermaa
- 4 oksaa Timjamia
- Oliiviöljy
- Suola
Rapeat perunat
- 1 kpl Rosamunda
- 2 dl Syväpaistoöljyä
- Suola
Valmistusohje
Valmista keitto. Kuori perunat ja pilko isoiksi paloiksi. Pilko fenkoli ja sipuli. Kuullota vihanneksia voissa kattilassa. Lisää kasvisliemi ja timjamit. Kypsennä vihannekset pehmeiksi. Lisää kerma ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta oliiviöljyllä ja suolalla.
Valmista rapeat perunat. Siivuta peruna ohuiksi siivuiksi esimerkiksi mandoliinilla. Frittaa 180 asteisessa syväpaistoöljyssä, kunnes perunat ovat kullanruskeita. Nosta talouspaperilla kuivumaan ja mausta suolalla.
Kokoa annos. Tarjoile keitto hyvän leivän kanssa ja koristele yrteillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka