MasterChef VIP: Peruna-fenkolikeittoa ja rapeita perunalastuja – Annan resepti

MC2020VIP_EP09_Annoskuva_Kierros1_Anna_Kuvaaja_Sara_Forsius1
Sara Forsius / Mtv3

MasterChef VIP -sarjan yhdeksännessä jaksossa tuli valmistaa annos perunasta.

Peruna-fenkolikeitto

  • 6 kpl Rosamundaa
  • 1 kpl Fenkolia
  • 1 kpl Sipulia
  • 2 rkl Voita
  • 5 dl Kasvislientä
  • 2 dl Kermaa
  • 4 oksaa Timjamia
  • Oliiviöljy
  • Suola

Rapeat perunat

  • 1 kpl Rosamunda
  • 2 dl Syväpaistoöljyä
  • Suola

Valmistusohje

Valmista keitto. Kuori perunat ja pilko isoiksi paloiksi. Pilko fenkoli ja sipuli. Kuullota vihanneksia voissa kattilassa. Lisää kasvisliemi ja timjamit. Kypsennä vihannekset pehmeiksi. Lisää kerma ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta oliiviöljyllä ja suolalla.

Valmista rapeat perunat. Siivuta peruna ohuiksi siivuiksi esimerkiksi mandoliinilla. Frittaa 180 asteisessa syväpaistoöljyssä, kunnes perunat ovat kullanruskeita. Nosta talouspaperilla kuivumaan ja mausta suolalla.

Kokoa annos. Tarjoile keitto hyvän leivän kanssa ja koristele yrteillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.