MasterChef VIP: Naudan ulkofilepihviä, ranskalaisia ja punaviinikastiketta – Miskan resepti

MC2020VIP_EP09_Annoskuva_Kierros1_Miska_Kuvaaja_Sara_Forsius1
Sara Forsius / Mtv3

MasterChef VIP -sarjan yhdeksännessä jaksossa tuli valmistaa annos perunasta.

Ranskalaiset

  • 4 kpl Perunoita
  • 3 dl Syväpaistoöljyä
  • Paprikajauhe
  • Suola

Pihvi

  • 400 kg Naudan ulkofilettä
  • 3 rkl Voita
  • 1 oksa Rosmariinia
  • Pippuri
  • Suola

Punaviinikastike

  • 2 kpl Valkosipulinkynttä
  • 1 dl Punaviiniä
  • 2 dl Lihalientä
  • 1 oksa Rosmariinia
  • ripaus Chiliflakes
  • Pippuri
  • Suola

Valmistusohje

Valmista kastike. Hienonna valkosipulinkynnet ja kuullota öljyssä kattilassa. Lisää loput ainekset ja keitä kasaan, kunnes liemi on muuttunut kastikkeeksi. 

Valmista ranskalaiset. Pilko perunat ranskalaisiksi. Keitä ranskalaisia suolavedessä napakoiksi noin 3 minuuttia. Kuivaa keitetyt perunat ja frittaa 175 asteissa syväpaistoöljyssä noin 5 - 6 minuuttia. Laita fritatut ranskalaiset pakastimeen, kunnes ne ovat jäätyneet. Frittaa ranskalaset uudestaan 175 asteisessa öljyssä noin 3 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita. Laita valmiit ranskalaiset valumaan talouspaperin päälle. Mausta paprikajauheella ja suolalla.

Valmista pihvit. Leikkaa ulkofileestä kaksi pihviä. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista voissa kuumalla pannulla molemmin puolin rosmariinin kanssa. Nosta pihvit pois pannulta ja laita folion alle vetäytyämään noin 10 minuutiksi.

Kokoa annos.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.