MasterChef VIP: Lihavarras naudan ja porsaan ulkofileistä, paahdettuja vihanneksia, tzatzikia ja kreikkalaista salaattia – Perttu Sirviön resepti

MC2020VIP_EP04_Annoskuva_Perttu_Kuvaaja_Sara_Forsius
Sara Forsius / Mtv3

MasterChef VIP -sarjan neljännessä jaksossa selvitettiin, miten kilpailijat onnistuvat vangitsemaan kohdemaansa aromeita lihaisaan annokseensa.

Lihavarras

  • 300 g Porsaan ulkofilettä
  • 300 g Naudan ulkofilettä
  • 3 rkl Öljyä
  • Pippuri
  • Suola

Paahdetut vihannekset

  • 6 kpl Kirsikkatomaatteja
  • 1/2 kpl Kesäkurpitsa
  • 1 kpl Sipuli
  • 1 kpl Paprika, punainen
  • Öljy
  • Suola

Kreikkalainen salaatti

  • 1 ruukku Salaatti
  • 1/2 kpl Punasipuli
  • 1/2 kpl Kurkku
  • 6 kpl Oliiveja
  • 150 g Fetajuustoa
  • 1 kpl Paprika, punainen
  • hyppysellinen Oreganoa
  • Oliiviöljyä

Tzatziki

  • 200 g Kreikkalaistajogurttia
  • 1/2 kpl Kurkkua
  • 1 kpl Valkosipulinkynsi
  • Suola

Valmistusohje

Valmista tzatziki. Hienonna kurkku ja valkosipulinkynsi. Sekoita raaka-aineet keskenään ja mausta suolalla.

Valmista kreikkalainen salaatti. Pilko vihannekset haluttuun muotoon ja kokoa valmiiksi lautasille.

Valmista lihavartaat. Pilko lihat vartaaseen sopiviksi paloiksi. Paista öljyssä pannulla. Mausta pippurilla ja suolalla. Laita lihapalat vartaisiin.

Valmista paahdetut vihannekset. Pilko vihannekset, pyörittele öljyssä ja mausta suolalla. Paahda 200 asteisessa uunissa 15 - 20 minuuttia.

Kokoa annos.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.