Minileivokset valkosuklaavaahdolla ja mansikoilla
• Puolikuivan, hennosti sitruksisen Yellow Tail Pinot Grigio -valkoviinin kanssa keväiseen juhlatarjoiluun sopivat makoisat minileivokset valkosuklaavaahdolla ja mansikoilla. • Halutessasi tarjota leivosten kanssa lisäksi punaviiniä, mainio valinta on täyteläinen, helposti lähestyttävä, hilloinen ja hennosti mausteinen Yellow Tail Merlot. • Valmista valkosuklaavaahto etukäteen. Puhdista myös mansikat ajoissa. • Täytä leivokset juuri ennen tarjoilua, jotta pohjiin käytettävät kaurasipsikupit eivät pehmene. Rapea mausteinen pohja on täydellinen pari makealle vaahdolle. • Mikäli käytät pohjina erimakuisia kauralastuja, voit myös koristella ne eri tavoin, jotta juhlijat erottavat erilaiset leivokset.
Ainekset
- n. 40 kpl
Pohjat
- n. 100 g kaurasipsikuppeja (esim. aitokaura tai jogurtti & makea chili)
Valkosuklaamousse
- 150 g valkoista suklaata
- 2 dl kuohukermaa
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 tl vaniljasokeria
Koristeluun
- 250 g tuoreita mansikoita
- syötävien marjojen pieniä lehtiä tai kukkia (esim. mustaherukan tai metsämansikan pienet lehdet tai kukat) tai pieniä sitruunamelissan lehtiä
Valmistusohje
Paloittele valkosuklaa mikroaaltouunin kestävään astiaan. Sulata suklaata varovaisesti mikrossa, n. 30 sekuntia kerrallaan ja sekoita välillä, kunnes suklaa alkaa sulaa. Vaihtoehtoisesti voit sulattaa suklaan vesihauteessa juuri ja juuri juoksevaksi. Sekoita hyvin ja muista, että vettä ei saa roiskua suklaaseen ja että valkosuklaa palaa helposti pohjaan.
Vaahdota kerma ja vispaa voimakkaasti joukkoon tuorejuusto. Kaada nauhana joukkoon sulatettu, vähän jäähtynyt suklaa koko ajan vatkaten. Mausta mieleiseksi.
Puhdista ja viipaloi mansikat. Kerää puhtaat ja syötäväksi sopivat koristeet luonnosta tai käytä sitruunamelissan lehtiä.
Täytä kaurakupit valkosuklaamoussella ja mansikkaviipaleilla juuri ennen tarjoilua. Koristele kauniisti.
Reseptit: Arja Elina Laine, Arjan Ruokaviestintä tehnyt Yellow Tailille
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"