Valmistusohje:
Levitä sulanutta pakastetaikinaa öljyllä voideltujen silikoniannos- tai muffinivuokien pohjalle noin 1 cm paksuudelta tasaiseksi kerrokseksi (ei ylös reunoille). Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min, varo pohjien liikaa paistamista uunissa, sillä tällöin ne kuivuvat. Laita leivokset viileään jäähtymään, mikäli teet täytteen heti.
Aloita samaan aikaan täytteen valmistelu. Pehmennä liivatteita liottamalla niitä kylmässä vedessä 10 min. Puristele liivatteista liotusvesi pois ja lisää 3 rkl mehua, kuumenna nopeasti kiehuvaksi mikroaaltouunissa lasissa tai liedellä kattilassa, älä keitä. Anna jäähtyä hetken.
Mittaa smoothien ainekset sekoituskannuun ja soseuta tasaiseksi tai tee sama sauvasekoittimella korkeassa kannussa. Jos käytät pakastemarjoja, laita ne jäisinä. Kaada smoothien joukkoon hieman jäähtynyt liivateliemi nauhana samalla sekoittaen koneella nopeasti kuohkeaksi.
Kaada heti tämän jälkeen smoothie jäähtyneiden leivospohjien päälle suoraan kannusta niin, että annosvuoat tulevat ihan täyteen.
Laita annokset hyytymään viileään, esim. jääkaappiin ainakin pariksi tunniksi. Irrota leivokset varovasti vuoistaan tarjoilulautaselle. Koristele leivokset tuorein marjoin ja mintunlehdin. Säilytä viileässä.
VINKKI: Jos smoothieta jää yli (muffinivuokien syvyys vaikuttaa, paljonko smoothieta kuluu ohjeeseen), voit syödä smoothien sellaisenaan tai antaa hyytyä jälkiruoaksi pikku kipoissa.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy