Juhlia suunniteltaessa on kätevää, jos kakun/kakkuja voi valmistaa etukäteen pakastimeen, tämän After Eight -jäädykekakun voit valmistaa hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Taikinapohja suklaa- tai kauramurotaikinasta paistetaan irtovuoan pohjalla leivinpaperin päällä juuri ja juuri kypsäksi - ei liian kuivaksi. Juhlakakussa on nimensä mukaisesti käytetty After Eight -suklaakonvehteja, mutta toki voit käyttää muutakin minttusuklaata, esimerkiksi Fazer Mint- tai Marabou Mint Krokant -suklaata. Marjaiset tuorejuustot ja rahkat sopivat täytteeseen hyvin; voit ostaa ne valmiina tai voit itse lisätä maustamattomaan tuorejuustoon ja rahkaan (pakaste)marjoja ja sokeria makusi mukaan.
1 kakku irtopohjavuokaan (halkaisija 22-25 cm), 10–12:lle
- 1 pkt Myllyn Paras Pyöreä Suklaataikinaa (380 g)
- tai Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
Kostutus
- 1 dl vahvaa vadelma- tai mustaherukkamehua (osa voi olla likööriä)
Täyte
- 5 dl mustaherukoita ja vadelmia
- 150 g After Eight -suklaata
- 2 dl kuohu- tai vispikermaa
- ½ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 400 g mustaherukka- tai marjatuorejuustoa, esim. Viola Mustaherukka -tuorejuusto
- 400 g marjarahkaa, esim. Maustettu Rahka Kuningatar (Valio)
Päälle ennen tarjoilua
- n. 2 dl mustaherukoita ja vadelmia
- 50 g After Eight -suklaata
- tuoretta minttua
Valmistusohje
Painele sulanut taikina irtoreunaisen torttuvuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 10 min, varo paistamasta liikaa. Anna jäähtyä.
Kostuta kakkupohja mehulla. Levitä päälle kerros marjoa, mikäli käytät pakastemarjoja, ne saavat olla jäisiä. Levitä näiden päälle vieri viereen kerros ohuita After Eight -suklaita.
Vatkaa kerma, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Yhdistä siihen maustettu tuorejuusto ja rahkat. Levitä seos vuokaan, tasoita pinta. Jäädytä pakastimessa yön yli.
Ota kakku vähän ennen tarjoilua pakastimesta pöydälle, irrota vuoka ja laita kakku tarjoiluvadille. Irrottamista helpottaa, kun pidät hetken lämmintä pyyhettä vuoan reunojen ympärillä.
Koristele kakku marjoilla ja After Eight -suklailla sekä tuoreella mintulla. Mikäli kakkua ei tarjoilla seuraavana päivänä, sen voi jäädyttämisen jälkeen irrottaa vuoasta ja pakata isoon pakastepussiin. Kakku säilyy pakasteessa muutaman kuukauden esim. juhliin tai yllätysvieraiden varalle.
VINKKI: Kakkua ei ole pakko jäädyttää, käytä tällöin kakun täytteen hyydyttämiseen liivatetta. Sulata 6 kpl vedessä ensin liotettuja liivatelehtiä ½ dl:aan kiehuvaa kermaa ja lisää seos hieman jäähtyneenä täytteeseen, anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti