Murupiiras marjatäytteellä
Tähän piiraaseen sopivat täytteeksi mitkä tahansa marjat. Ne marjat, jotka sisältävät enemmän vettä vaativat enemmän perunajauhoa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- Viidelle
Pohja
- 100 g voita
- 2-3 rkl sokeria
- 1 ½ dl vehnäjauhoa
Täyte
- 1 litra tuoreita marjoja (500 g pakastettuja)
- ½ dl sokeria
- 1-2 rkl perunajauhoa
Tarjoiluun
- kermavaahtoa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Mittaa jauhot ja sokeri kulhoon. Leikkaa voi kuutioiksi ja työstä jauhojen kanssa ryynimäiseksi seokseksi.
2. Voitele vuoka ja levitä marjat siihen. Sirottele päälle sokeria ja perunajauhoja. Sirottele murutaikina päälle ja paista 15-20 minuuttia. Tarjoile kevyesti vatkatun kerman kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku