Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Karviaispiirakka

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Klassinen murupiiras, jonka voit tarjoilla vaniljakreemin kanssa, johon olet sekoittanut kermavaahtoa.

Ainekset

  • Neljälle-kuudelle

Pohja

  • 150 g voita
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl vettä

Täyte

  • noin 1 l perattuja karviaismarjoja
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 0,5-1 dl kidesokeria (maun mukaan)

Valmistusohje

1. Sekoita voi ja jauhot muruiksi, työstä mukaan vesi. Kääri taikina muovikelmuun ja laita jääkaappiin 1 tunniksi.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kaulitse taikina ja vuoraa piirasvuoka. Pistele pohja. Laita päälle marjat. Sekoita perunajauhot ja sokeri ja ripottele marjoille. Paista uunin keskitasolla 20-30 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Marjapiirakka