Omenakakku punaisista omenoista
Voit paistaa kakun tavallisessa vuoassa, tai kuten tässä, vanhanajan valurautapannussa, kunhan siinä on uuninkestävä kahva.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle
Raaka-aineet
- 2 punaista omenaa
- 150 g voita
- 1 ½ dl kidesokeria
- 1 kananmuna
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paloittele omenat lohkoiksi. Sekoita voi ja sokeri ilmavaksi, lisää kananmuna. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan, sekoita.
2. Levitä taikina voideltuun, jauhotettuun pyöreään irtopohjavuokaan, halkaisijaltaan n. 24 cm. Lado omenalohkot kiinni taikinaan.
3. Paista uunissa 35-40 minuuttia. Tarjoile mielellään kevyesti vatkatun kerman kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka