Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Omenakakku punaisista omenoista

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Voit paistaa kakun tavallisessa vuoassa, tai kuten tässä, vanhanajan valurautapannussa, kunhan siinä on uuninkestävä kahva.

Ainekset

  • Neljälle

Raaka-aineet

  • 2 punaista omenaa
  • 150 g voita
  • 1 ½ dl kidesokeria
  • 1 kananmuna
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paloittele omenat lohkoiksi. Sekoita voi ja sokeri ilmavaksi, lisää kananmuna. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan, sekoita.

2. Levitä taikina voideltuun, jauhotettuun pyöreään irtopohjavuokaan, halkaisijaltaan n. 24 cm. Lado omenalohkot kiinni taikinaan.

3. Paista uunissa 35-40 minuuttia. Tarjoile mielellään kevyesti vatkatun kerman kera.

Tuoreimmat aiheesta

Omenakakku