Omenakakku punaisista omenoista

Voit paistaa kakun tavallisessa vuoassa, tai kuten tässä, vanhanajan valurautapannussa, kunhan siinä on uuninkestävä kahva.

Ainekset

  • Neljälle

Raaka-aineet

  • 2 punaista omenaa
  • 150 g voita
  • 1 ½ dl kidesokeria
  • 1 kananmuna
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paloittele omenat lohkoiksi. Sekoita voi ja sokeri ilmavaksi, lisää kananmuna. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan, sekoita.

2. Levitä taikina voideltuun, jauhotettuun pyöreään irtopohjavuokaan, halkaisijaltaan n. 24 cm. Lado omenalohkot kiinni taikinaan.

3. Paista uunissa 35-40 minuuttia. Tarjoile mielellään kevyesti vatkatun kerman kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!