Mustikkakakku
Tästä kakusta riittää monelle vieraalle. Se on helppo valmistaa ja maukasta vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera. Laita mielellään vuoan pohjalle leivinpaperia.
- Ruokavalio: Laktoositon, Kasvisruoka
8-12 palaan
- 2 kananmunaa
- 1 ½ dl kidesokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl kuumaa vettä
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 ½ tl leivinjauhetta
- 5 dl mustikoita
- kookoshiutaleita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Voitele ja jauhota pieni uunipannu.
3. Vatkaa munat ja sokeri. Lisää vanilja ja vesi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, lisää taikinaan.
4. Levitä taikina pannuun. Paista uunin keskitasolla 5-10 minuuttia niin että pinta alkaa saada väriä.
5. Ota vuoka uunista, levitä päälle marjoja ja kookosta ja laita kakku uudelleen uuniin kunnes marjat mehustuvat ja kakku on kypsä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka