Naudankieli ja piparjuurimajoneesi

Ainekset

  • 1 naudankieli
  • 1 purjo
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 bouquet garnie (maustekimppu)
  • suolaa, pippuria

Majoneesi

  • 2 keltuaista
  • 1 rkl dijon-sinappia
  • suolaa, pippuria
  • 2–3 dl öljyä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • raastettua piparjuurta
  • rucolaa
  • kapriksia

Valmistusohje

Laita kaikki ainekset isoon kattilaan ja keitä reilut kaksi tuntia. Kuori kieli keittämisen jälkeen, kun se on vielä lämmin (säästä keitinliemi tai pakasta). Anna kielen jäähtyä.

Tee majoneesi. Yhdistä ensin keltuaiset, sinappi, suola ja pippuri. Lisää öljy nauhana koko ajan sekoittaen. Yhdistä lopuksi etikka ja piparjuuri. Tarjoile ohuiden kielisiivujen ja majoneesin kanssa hieman rucolaa ja kapriksia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!