Ranskalainen kaalikääryle juureksin
Tässä ruokalajissa liha keitetään ensin court bouillon -kastikkeessa. Sitten se saa levätä hanhenmaksan ja vihannesten kanssa yön yli.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 400 g häränpotkaa
- 1 savoijinkaali
- 1 keltasipuli
- 1 sianlihamakkara
- 100 g hanhenmaksaa
- 2 rkl hanhenrasvaa
Court bouillon
- 1 l vettä
- 1 porkkana
- ½ keltasipuli
- 1 maustekimppu
- 6 kokonaista valkopippuria
- 1 ¼ dl valkoviinietikkaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Tarjoiluun
- keitettyä ruusukaalia
- keitettyä lanttua
- keitettyjä perunoita
- endiivejä
Valmistusohje
1. Päivä 1: Court bouillon: Kuori ja viipaloi porkkana. Kuori puolikas sipuli ja paloittele pienemmäksi. Kaada vesi kattilaan ja lisää porkkana, sipuli, maustekimppu, pippurit, suola ja viinietikka. Keitä häränpotkaa liemessä ilman kantta kunnes lähes kaikki neste on haihtunut.
2. Nosta liha kattilasta ja kuutioi hienoksi. Laita se takaisin liemeen. Kuori ja hienonna kokonainen sipuli ja paista pehmeäksi. Hienonna hanhenmaksa. Laita sipuli, maksa, suola ja pippuri lihan kaveriksi ja anna levätä seuraavaan päivään.
3. Päivä 2: Suikaloi sianlihamakkara. Ryöppää savoijinkaalin lehdet kevyesti suolatussa vedessä. Jäähdytä ne heti jääkylmässä vedessä ja valuta. Laita lehdet kaksi ja kaksi, jaa lehdille täytettä ja makkarasuikaleita, kääri paketeiksi ja paista paketit hanhenrasvassa. Tarjoile höyryävän kuumina keitettyjen juuresten kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Anun lohipiirakka
-
Piparijäätelö
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti
-
Mokkapalamutakakku