Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Piparjuurikanaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä keitämme kanaa samalla tavalla kuin piparjuurilihaa. Se käy nopeasti, ja lopputulos on herkullista.

Neljälle

  • noin 1 kg broileri paloina
  • 1 kanaliemikuutio
  • 2 porkkanaa, paloina
  • 6-8 pikkusipulia
  • 5 valkopippuria
  • 1 pieni laakerinlehti
  • sitruunamelissaa

Kastike

  • 1 ½ rkl margariinia
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl siivilöityä lientä
  • 1 dl kahvikermaa
  • suolaa ja pippuria
  • raastettua piparjuurta maun mukaan

Valmistusohje

1. Laita kanapalat pataan, kaada päälle vettä niin että palat peittyvät ja lisää keittämisen ainekset. Käytä 4-6 sitruunamelissan lehteä. Hauduta kypsäksi n. 30-40 minuuttia.

2. Nosta kanapalat padasta ja siivilöi liemi. Paista margariini ja jauhot kattilassa, lisää keitinlientä ja kermaa. Lisää piparjuuri ja mausta. Kaada kastike kanalle, ripottele päälle hieman piparjuurta ja sitruunamelissaa.

Tuoreimmat aiheesta

Broileri