Esikeitetyt kylkiluurivit

Kun keittää kylkiluurivit etukäteen vähentää tarjoilupäivän kiireitä. Sitten tarvitsee enää vain lämmittää ruoka.

Neljälle

  • 2 kg sian lihaisia kylkirivejä
  • 8 dl lihalientä
  • 1 iso pala tuoretta inkivääriä, 50 g
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 5 kokonaista mustapippuria
  • 1 tl suolaa

Lämmittämiseen

  • 50 g voita
  • 2 rkl mustaviinimarjahyytelöä
  • 2 rkl jauhettua inkivääriä
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Jaa kylkiluurivit paloiksi. Kuori ja viipaloi inkivääri ja valkosipulinkynnet. Kiehauta lihaliemi, inkivääri ja valkosipuli. Laita lihat joukkoon, kuumenna uudelleen kiehuvaksi, kuori vaahto tarkoin. Lisää pippurit ja suola. Anna poreilla hiljaa miedolla lämmöllä 1 1/4 - 1 ½ tuntia ilman kantta, kunnes kylkilihat tuntuvat mureilta ja liha alkaa irrota luista.

2. Nosta lihat liemestä reikäkauhalla. Siivilöi liemi ja jäähdytä. Pane liemi kylmään yöksi ja kuori sitten päälle kertynyt rasva pois. Lientä voit käyttää vaikka kaalisoppaan tai leivän kastamiseen, "dopp i grytan".

3. Tarjoilupäivä: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita kylkirivipalat voideltuun uunivuokaan. Sekoita yhteen voi, hyytelö ja inkivääri ja sivele kylkilihoille. Ripota päälle vielä suolaa ja pippuria. Peitä vuoka alumiinifoliolla ja lämmitä luita noin 20 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.