Lammasta vihannessosekeitossa
Maapähkinävoi ja sitruuna antavat tälle keitolle sen erilaisen ja jännittävänkin maun. Valmistaminen käy helposti tehosekoittimen tai sauvasekoittimen avulla. Muuten voit soseuttaa vihannekset vatkaimella. Ohje on peräisin Sudanista.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 500 g lampaanrintaa luineen
- 1 ½ l vettä
- 1 rkl suolaa
- 2 sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 2-3 porkkanaa
- 1 iso lohko kaalia
- 100 g tuoreita vihreitä papuja
- 2 rkl maapähkinävoita
- ½ sitruunan mehu
- 1 dl keitettyä pitkäjyväistä riisiä
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Pane liha pataan ja kaada vesi päälle, kuumenna kiehuvaksi ja kuori vaahto tarkoin. Suolaa keitos ja anna lihan kiehua miedolla lämmöllä kansi kiinni 30 minuuttia.
2. Kuori sipuli, valkosipulinkynnet ja porkkanat. Paloittele porkkanat, kaali ja vihreät pavut ja laita pataan yhdessä valkosipulinkynsien kanssa. Keitä vielä 20 minuuttia.
3. Nosta liha liemestä, irrota luut ja silppua liha pieneksi. Ota puolet keitinliemestä erilleen. Soseuta vihannekset lopussa liemessä. Lisää vihannessoseeseen riittävä määrä keitinlientä, niin että se on sopivan paksuista keitoksi. Sekoita keittoon lihat, maapähkinävoi, sitruunamehu ja riisi sekä suolaa ja pippuria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka