Nopea marjatorttu
Mikään ei voita kesän raikkaita ja yksinkertaisia makuja. Tämän herkun pyöräytät nopeasti jälkiruoaksi jossa tuoreiden marjojen herkät maut pääsevät oikeuksiinsa.
6 hengelle
- 1 valmis pyöreäksi kaulittu voitaikinalevy
- 1 dl vaniljakastiketta
- 1 l mansikoita, vadelmia, mustikoita tai muita ajankohdan marjoja
- 1 dl aprikoosihilloa
- 1 rkl vettä
Tarjoiluun
- kermavaahtoa
Valmistusohje
1. Pohja: vuoraa irtopohjainen piirasvuoka voitaikinalla, pistele pohja ja paista 200 asteessa noin 10 minuttia tai kunnes pohja on kauniinvärinen ja kypsäntuntuinen.
2. Käytä valmista vaahtoutuvaa vaniljakastiketta tai jauhetta, josta teet paksuhkon kastikkeen. Levitä se jäähtyneelle pohjalle. Levitä sen päälle marjat kauniisti, voit käyttää yhtä tai useaa marjalajia. Kuumenna aprikoosihillo vesitilkassa ja sivele se marjoille kiilloksi.
3. Tarjoa vastapaistettu torttu kermavaahdon tai hieman sulaneen vaniljajäätelön kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"