Ylellinen vadelmavaahtotorttu
Tätä ihanaa torttua ei tarvitse paistaa, vaan se jähmettyy jääkaapissa. Muista vain ottaa se esiin hyvissä ajoin ennen tarjoilua.
Ainekset
- Kuudelle-kahdeksalle
Pohja
- 100 g voita
- 250 g digestive-keksejä
Täyte
- 5 liivatelehteä
- 400 g vadelmia, tuoreita tai pakastettuja
- 2 rkl sitruunamehua
- 3 dl tomusokeria
- 2 munanvalkuaista
- 2 dl kuohukermaa
Koristeluun
- 1 tl voita
- mantelilastuja
- 2 rkl mustaherukkahyytelöä
- 10 tuoretta vadelmaa
Valmistusohje
1. Sulata voi ja sekoita se murskattujen keksien kera. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Laita liivatteet likoamaan ja sulata ne sitten miedolla lämmöllä. Soseuta vadelmat. Vatkaa vadelmasose, sitruunamehu ja tomusokeri, lisää sulatetut liivatteet samalla vatkaten.
2. Vatkaa kerma paksuksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kääntele kaikki vadelmapyreeseen. Kaada taikina vuokaan ja laita jääkaappiin pariksi tunniksi.
3. Ota torttu jääkaapista n. 20 minuuttia ennen tarjoilua. Paahda mantelilastut voissa ja pistele ne tortun ympärille. Asettele vadelmat tortun päälle ja sekoita hyytelö pehmeäksi, penslaa kakku hyytelöllä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"