Helppo mantelinen omenapiiras
Tämä piiras ei ole ainoastaan huippumaukas - sen tekeminen on myös helppoa! Tarjoile valmiin vaahtoutuvan vaniljakastikkeen ja tuoreiden marjojen kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 4 annosta
Raaka-aineet
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl sokeria
- ½ tl suolaa
- 1 kananmuna
- 2 tl maitoa
- 125 g kylmää voita
- 4 omenaa
- 100 g mantelimassaa
- 1 munankeltuainen voiteluun
Tarjoiluun
- vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- marjoja
Valmistusohje
1. Pane jauhot, sokeri, suola, muna ja maito tehosekoittimeen. Leikkaa voi joukkoon suurehkoiksi paloiksi. Sekoita 20-30 sekuntia, jotta seos muodostuu taikinaksi.
2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kauli taikina melko ohueksi levyksi ja vuoraa sillä irtopohjainen piirakkavuoka. Ota talteen ylijäävät taikinanpalat. Kuori ja paloittele omenat ja aseta vuoan pohjalle. Peitä ne ohuilla mantelimassaviipaleilla ja murenna päälle loput taikinasta. Sivele keltuaisella ja paista uunissa 25-30 minuuttia.
3. Tarjoile piiras haaleana vaniljakastikkeen ja marjojen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa