Omenasta on moneksi: Marionin omenainen juustokakku-unelma
Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden viidennessä jaksossa loihdittiin ihania omenaherkkuja. Tässä Marionin ihana juustokakku.
Pohja
- 200g digestivekeksejä
- 100g voita
- ½tl kanelia
Juustokakku
- 350g tuorejuustoa
- 2.5dl kuohukermaa
- 0.75dl erikoishienoa sokeria
- 1tl kanelia
- 5 liivatelehteä
- 0.25dl omenamehua
Omenatäyte
- 5 granny smith omenaa (käytä 2 koristeluun)
- 2tl kanelia
- ½tl kardemummaa
- 1dl fariinisokeria
- ¼dl vettä
- 4rkl kidesokeria
Kinuskikastike
- 2dl kuohukermaa
- 1dl fariinisokeria
- 1rkl voita
Valmistusohje
Pohja:
Murskaa keksit. Sulata 90g voita, ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Painele seos voideltuun irtopohjavuokaan (halkaisija 18cm).
Juustokakku:
Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä kaikki ainekset. Sekoita liuenneet liivatteet, joista olet puristanut ylimääräisen veden pois, tilkkaan kuumaa nestettä. Sekoita täytteeseen.
Omenatäyte:
Pilko 3 omenaa pieniksi kuutioiksi. Sekoita kattilassa kaikki ainekset ja karamellisoi omenan paloja hetki. Levitä omenakuutiot irtopohjavuokaan keksiseoksen päälle. Levitä omenoiden päälle juustokakku täyte. Aseta kylmään hyytymään.
Karamellisoi samassa kattilassa loput 2 omenaa, jotka on leikattu ohuiksi lohkoiksi. Asettele omenalohkot valmiin kakun päälle ympäri kakkua muodostaen ”ruusun”. Tarjoile kinuskikastikkeen kanssa.
Kinuskikastike:
Keitä kaikkia aineksia kattilassa. Anna kiehua ja sen jälkeen keittele 5-10min keskilämmöllä. Tarjoile omenajuustokakun kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa