1. Valmista pate brisee; nypi voi ja kuivat ainekset keskenään nopeasti. Sekoita vesi hyvin keltuaiseen ja sekoita nopeasti taikinaan. Muodosta pallo ja laita jääkaappiin.
2. Laita kuorrutteen aineet kattilaan ja keitä kunnes seos on kullankeltaista, kaada piirakkavuoan pohjalle.
3. Kuori ja pilko omenat ohuiksi viipaleiksi, asettele karamellin päälle vuokaan. Säästä kuoret. Heitä päälle ruokosokeri ja voi nokareina.
4. Kauli pohja pyöreäksi ja asettele päällimmäiseksi vuokaan. Rei’itä pohjaa. Paista 175˚C 35-45min. Anna jäähtyä muutama minuutti ja kumoa nurinpäin tarjoilualustalle. Lämmitä aprikoosihillo ja sivele piirakan päälle.
5. Vispaa jäätelön kerma kuohkeaksi ja sekoita muiden aineiden kanssa. Laita jäätelökoneeseen jäätymään.
6. Sekoita tomusokeri ja vehnäjauho, pyöritä omenankuoret seoksessa ja friteeraa öljyssä.
7. Piiskaa mintunoksia, murskaa morttelilla limetit ja sokeri. Sekoita kaikki mojiton aineet keskenään ja kaada jääpaloja täynnä olevaan astiaan.
TARVIKKEET:
Piirakkavuoka halk. n. 22cm (EI irtopohja)
jäätelökone
mortteli
lasikannu
friteerauskeitin tai pieni kattila
kuorimaveitsi
purkinavaaja
aprikoosihilloa