Mascarponetorttu passionhedelmähyytelön kera

Jos et osaa valita suklaa- ja hedelmäjälkiruoan välillä, valitse sen sijaan tämä torttu. Siinä on sekä tumma, täyteläinen suklaapohja että hapan hedelmähyytelö päällä!

8-10 palaan

  • 150 g digestive-keksejä
  • 50 g voisulaa
  • 50 g rouhittua tummaa suklaata
  • 9 liivatelehteä
  • 1 ¼ dl kidesokeria
  • 2 munankeltuaista
  • 2 ½ dl mascarponejuustoa (250 g)
  • 4 dl kermavaahtoa
  • ½ dl kahlualikööriä
  • 4 passiohedelmää
  • 2 dl passiohedelmämehua

Valmistusohje

1. Kakkupohja: Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voi ja murusta digestivekeksit. Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita digestivemurut, voisula ja sula suklaa. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Paista 8-10 minuuttia. Anna jäähtyä täysin.

2. Mascarponekreemi: Laita 6 liivatelehteä kylmään veteen likoamaan. Puristele ylimääräinen vesi lehdistä ja sulata ne vesitilkassa matalalla lämmöllä. Anna jäähtyä. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Vatkaa sokeri ja keltuaiset ilmavaksi. Lisää Kahlua ja mascarpone. Vatkaa mukaan sulatetut liivatteet ja kääntele lopuksi mukaan kermavaahto. Täytä vuoka. Laita jääkaappiin hyytymään.

3. Passiohedelmähyytelö: Laita 3 liivatelehteä kylmään veteen. Puristele liika vesi pois ja sulata ne vesitilkassa matalalla lämmöllä. Koverra passiohedelmistä liha kulhoon ja lisää hedelmämehu. Lisää jäähtynyt liivate samalla sekoittaen. Kaada hyytelö mascarponetortun päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!