Suklaa-kookos-limetorttu
Raikas limetorttu sopii hyvin kesän juhliin. Tämän tortun pohja tehdään valmiista Cookies-suklaamurotaikinasta. Älä paista torttua liikaa, pohja saa jäädä pehmeän taikinamaiseksi.
Ainekset
- Noin 15:lle
Suklaakeksipohja
- 1 pkt Cookies-suklaamurotaikinaa (400 g)
Kostutus
- 1dl laimennettua limenmehua tai sitruunalimonadia
Täyte
- 400 g sitruuna tuorejuustoa (voi olla kevyttä)
- 2 dl kookoskermaa tai -maitoa
- n. 1 dl tomusokeria
- 3 limeä
- 6 liivatelehteä
- 2 dl kuohukermaa
Koristeeksi
- limenlohkoja, mansikoita ja/ tai muita marjoja
- sitruunamelissan lehtiä
Vinkkit
Valmistusohje
Reseptin tarjoaa:
Sulata taikina levyt irralleen otettuina paketista; yhdessä paketissa on aina kaksi taikinalevyä. Painele taikina sormin irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija noin 25-28 cm). Kypsennä pohjaa 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 7-8 min. Varo paistamasta liikaa, pohja saa jäädä pehmeäksi taikinamaiseksi. Jäähdytä pohja.
Kostuta jäähtynyt torttupohja. Valmista täyte. Laita liivatelehdet kylmään nesteeseen likoamaan. Notkista tuorejuusto, sekoita joukkoon kookosmaito sekä sokeri. Pese limet huolellisesti ja raasta niiden kuori juustoseokseen. Purista limeistä mehu ja kuumenna puolet mehusta mikrossa tai kattilassa.
Purista liotetuista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kiehuvaan limenmehuun, lisää joukkoon kuumentamaton osa limenmehua. Kaada liemi ohuena nauhana sekoittaen juustoseoksen joukkoon.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se varovasti seokseen. Kaada juustoseos torttupohjan päälle. Jäähdytä kakkua jääkaapissa mielellään yön yli. Koristele kakku limenlohkoin, marjoin ja sitruunamelissan lehdin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät