Mansikka-juustokakku suklaapohjalla
Myllyn parhaan Leivontanurkan herkullinen juustokakku on yksi juhlien kestosuosikki.
n.15:lle, n. 28 cm irtopohjavuoka
Kakkupohja
- 1 pkt Myllyn Paras Pyöreä Suklaataikinaa (380 g)
Kostutus
- ½ dl mansikkamehua
Täyte
- 8 liivatelehteä
- ½ dl mansikkamehua
- 4 dl mansikkasurvosta
- 4 dl kuohukermaa (2 tlk)
- ½-1 dl sokeria
- 2 rkl vaniljasokeria
- 500 g mascarpone-tuorejuustoa
Koristeeksi
- ½ l mansikoita
- 1 dl pistaasipähkinöitä
- sitruunamelissanlehtiä
Valmistusohje
Painele sulanut taikina leivinpaperin päälle (paperi jää irtopohjan ja reunojen väliin) irtoreunaisen torttuvuoan pohjalle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 8-12 min, varo paistamasta liikaa. Anna jäähtyä. Irrota pohja vuoastaan niin, että pohja on irti, mutta laita se vuokaan takaisin leivinpaperin päälle, jotta saat siihen täytteen päälle. Kostuta pohja mansikkamehulla (kun survot mansikoita, voit käyttää siitä irtoavaa mehua tähän).
Liota liivatteita kylmässä vedessä 5-10 min. Kuumenna ½ dl mansikkamehua kiehuvaksi esim. mikroaaltouunissa lasissa. Puristele liivatteista liotusvesi pois ja sulata liivatteet kuumaan mehuun. Lisää hieman jäähtyneeseen liivateseokseen mansikkasurvos. Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi erikseen, lisää vaahtoon tuorejuusto sekä lopuksi mansikka-liivateseos. Kaada hyytelö heti vuoassa olevalle jäähtyneelle torttupohjalle. Hyydytä jääkaapissa.
Irrota hyytynyt juustokakku tarjoilualustalle. Koristele ennen tarjoilua kauniisti mansikkakeolla, kuorituilla pistaasipähkinöillä ja sitruunamelissanlehdillä.
Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa