Omenamarenki
Tämä juhlava kahvikakku vie kielen mennessään.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
1 kakkuun
- 2 kananmunaa
- 1 ½ dl kidesokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 ½ tl leivinjauhetta
- 4 raastettua karvasmantelia
Täyte
- 5 dl vettä
- 2 ½ dl kidesokeria
- ½ sitruunan mehu ja raastettu kuori
- noin 1 l kuorittuja omenalohkoja
Marenki
- 3 munanvalkuaista
- 100 g tomusokeria
- pistaasipähkinöitä tai mantelilastuja koristeluun
Valmistusohje
1. Aloita kakkupohjasta: Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja jauhota pyöreä kakkuvuoka. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja manteli, sekoita taikinaan ja kaada vuokaan.
2. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
3. Täyte: Keitä sokeriliemi vedestä, sokerista ja sitruunasta. Lisää omenalohkot ja keitä ne hiljalleen pehmeiksi. Nosta omenat liemestä ja keitä lientä kokoon kunnes se hyytelöityy.
4. Laita omenat huipuksi kakkupohjalle. Lusikoi päälle hyytelö.
5. Marenki: Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri vähän kerrallaan. Levitä marenkiseosta koko kakulle.
6. Paista 150 asteessa noin 15 minuuttia. Ripottele päälle pistaaseja tai mantelilastuja.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka