Omenamarenki

Tämä juhlava kahvikakku vie kielen mennessään.

1 kakkuun

  • 2 kananmunaa
  • 1 ½ dl kidesokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 4 raastettua karvasmantelia

Täyte

  • 5 dl vettä
  • 2 ½ dl kidesokeria
  • ½ sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • noin 1 l kuorittuja omenalohkoja

Marenki

  • 3 munanvalkuaista
  • 100 g tomusokeria
  • pistaasipähkinöitä tai mantelilastuja koristeluun

Valmistusohje

1. Aloita kakkupohjasta: Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja jauhota pyöreä kakkuvuoka. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja manteli, sekoita taikinaan ja kaada vuokaan.

2. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

3. Täyte: Keitä sokeriliemi vedestä, sokerista ja sitruunasta. Lisää omenalohkot ja keitä ne hiljalleen pehmeiksi. Nosta omenat liemestä ja keitä lientä kokoon kunnes se hyytelöityy.

4. Laita omenat huipuksi kakkupohjalle. Lusikoi päälle hyytelö.

5. Marenki: Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri vähän kerrallaan. Levitä marenkiseosta koko kakulle.

6. Paista 150 asteessa noin 15 minuuttia. Ripottele päälle pistaaseja tai mantelilastuja.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!