1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Poista hanhesta ylimääräinen rasva ja poista reisistä jänteet pihdeillä. Hiero hanhi sisältä ja ulkoa sitruunalla ja mausta suolalla ja pippurilla. Paloittele täyteomenat n. 4 cm kokoisiksi paloiksi. Täytä hanhi omenoilla ja luumuilla. Ompele lintu kiinni sidelangalla.
2. Laita hanhi toinen koipi ylöspäin ritilälle uunipannun päälle, kaada pannuun 3 dl vettä. Paista uunissa 30-40 minuuttia kummaltakin koipi puolelta ja sitten rintapuoli ylöspäin, yhteensä paistoaika on n. 2-2 ½ tuntia. Valele lintua rasvalla, jota tippuu uunipannulle. Kaada liemi paistoajan loppua kohden, säästä se ja täytä uunipannu muutamalla desillä lientä. Valele hanhenrintaa liemellä ja anna uuninluukun olla raollaan viimeiset 20 minuuttia, niin nahasta tulee rapea. Siivilöi paistoliemi, anna sen jäähtyä ja kuori pois pintaan muodostunut rasvakerros.
3. Ota hanhesta täytteet pois ja laita ne kattilaan. Lisää 5 dl lientä ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita perunajauhot tilkkaan vettä ja suurusta kastike seoksella. Anna kiehua lyhyt hetki ja siivilöi. Kuumenna hanhenrasva toisessa kattilassa. Viipaloi hanhi ohuiksi viipaleiksi ja kaada niiden päälle hieman hanhenrasvaa ennen tarjoilua.