Hirvipaisti, paahdettua juuriselleriä ja suppilovahveroita
Hirvipaisti saa kaverikseen aivan huikean meheviä ja makean suolaisia sellereitä. Kokonaisen uunissa paistetut sellerit vievät kielen mennessään! Reseptin loihti Marcos Gois Huomenta Suomen Makujen aamu-ohjelmassa.
Ainekset (4 annosta)
- n. 1 kg hirven paistia
- 2 tl suolaa
- 1 tl valkopippuria
- 1 rkl murskattuja katajanmarjoja
- 3 kpl laakerinlehtiä murskattuina
- nippu tuoretta timjamia hienonnettuna
- 2 rkl rypsiöljyä
- 50 g voita
paahdetut juurisellerit
- 2 kpl pieniä kokonaisia juurisellereitä
- ripaus suolaa
Suppilovahvero-kastike
- 300 g suppilovahveroita
- 2 pientä sipulia
- 50 g voita
- (loraus jaloviinaa tai konjakkia tai tilkka valkoviinietikkaa)
- 2 dl kuohukermaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl valkopippuria
Valmistusohje
Hiero mausteet pintaan ja anna vaikuttaa hetki (Jos ehdit marinoida paistia ennakkoon 24h, lopputulos on vielä maistuvampi!).
Kuumenna pannu keskikovalla lämmöllä, lisää öljy ja ota paistiin kauttaaltaan hyvä väri. Lisää voi pannulle, anna sen sulaa ja valele paistia voisulalla muutama minuutti.
Nosta paisti uunipellille, lisää lämpömittari paksuimpaan kohtaan.
Laita paisti ja kokonaiset juurisellerit 150-asteiseen uuniin. Ota paisti pois kun sisälämpö on noin 56 astetta (riippuen toivotusta kypsyysasteesta). Kääri paisti folioon ja anna vetäytyä noin 30 minuuttia ennen leikkaamista. Jätä juurisellerit paahtumaan uuniin vielä noin 30 minuutiksi, nosta lämpö 200-asteeseen. Ota sellerit pois uunista kun on paistin leikkuun aika.
Valmista kastike lihan ja sellereiden ollessa uunissa.
Lisää suppilovahverot kuivalle pannulle ja anna hikoilla hetki, lisää hienonnettu sipuli ja voi, ja jatka kuullottamista. Lisää kerma (ja halutessasi viina tai valkoviinietikka) ja viimeistele suolalla ja valkopippurilla. Kiehauta ja tarjoile.
Halutessasi voit viimeistellä puolukoilla tai karpaloilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa