Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Täytetyt kyyhkyset

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kyyhkynen rikottujen vehnänjyvien päällä on sangen tavallinen resepti Egyptissä. Linnut täytetään sisäelimillä, jotka on sekoitettu vehnään ja maustettu mintulla. Egyptissä käytetään vihreitä vehnäsuurimoita, fireek. Me käytämme tässä bulguria.

Neljälle

  • 4 kyyhkystä à 450 g
  • lintujen sisäelimet: sydämet, kivipiirat ja maksat
  • suolaa ja valkopippuria
  • 120 g voita
  • 1 ½ dl sipulisilppua
  • 6 dl bulguria
  • 2 tl tuoretta minttusilppua
  • 3 ½ dl kylmää vettä
  • 6 dl kanalientä
  • persiljanoksia

Valmistusohje

1. Kuori ja silppua sipuli. Hienonna sisäelimet pieneksi. Sulalta puolet voista paksupohjaisessa paistinpannussa. Lisää sipuli- ja sisälmyshake ja paista sekoittaen 8-10 minuuttia, kunnes sipuli on kevyesti ruskistunut. Lisää bulgur, minttusilppu, suola ja pippuri. Sekoita 2-3 minuuttia, kunnes ryynit ovat voin peitossa. Siirrä sivuun.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Taputtele linnut kuivaksi sisä- ja ulkopuolelta talouspaperilla. Mausta suolalla ja pippurilla. Täytä jokainen lintu 5 ruokalusikallisella bulgurseosta rintaonteloon ja 1 ruokalusikallinen kaula-aukkoon. Siirrä loppu täyte sivuun.

3. Kiinnitä kaulanahka selkään paistineulalla ja ompele rintaontelon aukko kiinni. Sido linnut ja penslaa ne loppuvoilla. Aseta kyyhkyt isoon, paksupohjaiseen pataan rintapuoli ylöspäin ja kaada pataan vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja sulje kansi. Pane pata uunin keskitasolle ja anna sen kiehua 10 minuuttia. Valele lintuja liemellä, sulje kansi, ja anna kiehua vielä 30 minuuttia. Linnut ovat kypsiä, kun lihaneste on väritöntä ja läpinäkyvää.

4. Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi ja lisää siihen loppu bulgurseos hämmentäen. Hauduta kannella peitettynä 30 minuuttia, kunnes jyvät ovat pehmeitä ja kaikki neste imeytynyt.

5. Poista langat ja paistineulat kyyhkysistä. Asettele linnut lämpimälle tarjoiluvadille bulgurpedille. Kostuta paistoliemellä ja koristele persiljalla.

Tuoreimmat aiheesta

Riista