Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Grillattua fasaaninrintaa aprikoosichutneyn kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 2 luutonta fasaaninrintaa
  • 1 rkl kidesokeria
  • 1 rkl suolaa
  • ½ appelsiini
  • 1 maustemitta jauhettua valkopippuria

Aprikoosichutney

  • 8 kuivattua aprikoosia
  • ½ dl vaaleita rusinoita
  • 2 rkl ruskeaa fariinia
  • ½ dl viinietikkaa
  • 1 rkl hienonnettua keltasipulia
  • ½ tl jauhettua inkivääriä
  • 1 maustemitta jauhettua korianteria
  • ½ tl murskattuja keltaisia sinapinsiemeniä
  • 1 maustemitta murskattua punaista chiliä

Valmistusohje

1. Chutney: Liota aprikooseja ja rusinoita viinietikassa n. tunti. Hienonna sipuli ja laita kattilaan. Lisää fariinisokeri ja viinietikka aprikoosien ja rusinoiden kanssa. Mausta inkiväärillä, korianterilla, sinapinsiemenillä ja chilillä. Anna kiehua hiljaa ilman kantta. Sekoita puulusikalla kunnes chutney paksuuntuu.

2. Sekoita sokeri, suola, raastettu appelsiininkuori (vain ohut, oranssi osa) ja appelsiinin mehu. Pikagraavaa fasaanipalat seoksessa 15 minuuttia. Mausta pippurilla. Kuivaa fasaaninrinnat ja grillaa ne. Viipaloi fasaani, asettele chutneyn ja salaatin kera vadille.

Tuoreimmat aiheesta

Riista