Paistettu broileri kermakastikkeessa
Raaka-aineet kannattaa aina hyödyntää mahdollisimman tarkkaan. Tässä ohjeessa kanan luut antavat kastikkeelle makua. Tarjoa broilerin kanssa paistinperunoita, kauden kasviksia, hyytelöä ja etikkakurkkuja.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 1 broileri, noin 1,2 kg
- 2 persiljanoksaa
- ripaus rosmariinia
- suolaa
- pippuria
- 1 rkl voita
Kastike
- kanan luut
- ½ rkl voita
- suolaa
- pippuria
- 1 tl vehnäjauhoja
- 1½ dl kanalientä
- 2 dl kuohukermaa
Tarjoiluun
- paistinperunoita
- kauden kasviksia
- hyytelöä
- etikkakurkkuja
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Huuhtele ja kuivaa broileri hyvin sisältä ja ulkoa ja mausta se sisältä persiljalla, rosmariinilla, suolalla ja pippurilla.
2. Ruskista broileri voissa ja kypsennä sitten uunissa. Kypsennyksen aikana käännä broileri kyljeltä toiselle ja lopuksi rintapuoli ylöspäin. Pistä haarukalla koipipalan paksuimpaan kohtaan. Jos lihaneste on kirkasta, broileri on kypsä. 1,2 kiloa painava broileri kypsyy noin 40-45 minuutissa. Paloittele broileri neljään osaan - kahteen koipi- ja kasteen rintapalaan. Pidä palat lämpiminä.
3. Kastike: Leikkaa luut paloiksi veitsillä tai saksilla. Sulata voi padassa ja pane luut pataan. Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita miedolla lämmöllä. Lisää kanaliemi ja keitä 5 minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää kerma ja keitä vielä 5 minuuttia. Siivilöi kastike.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa