Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Fasaani bataatin ja banaanin kanssa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Guineassa riistalinnut valmistetaan mielellään keittobanaanien kanssa. Me olemme käyttäneet fasaania, mutta yhtä hyvin voit ostaa ison broilerin. Tavalliset banaanit eivät käy ruoanlaittoon, niistä tulee liian makeita ja soseutuvia. Parhaista ruokakaupoista ja etnisistä myymälöistä löytyy oikeita keittobanaaneja.

Neljälle

  • 1 iso fasaani (tai iso broileri)
  • 3 bataattia
  • 2 keittobanaania
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 kypsää tomaattia
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl suolaa
  • ½ maustemittaa kajennepippuria
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 2 laakerinlehteä
  • 3 dl kanalientä

Valmistusohje

1. Paloittele fasaani (broileri) 8-10 palaan. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Kalttaa tomaatit ja viipaloi ne.

2. Ruskista lintua öljyssä padassa. Lisää sipuli ja valkosipuli ja paista niitä minuutti. Lisää tomaattiviipaleet, suola, kajenne, paprikajauhe, laakerinlehdet ja kanaliemi. Sulje kansi ja keitä 30 minuuttia.

3. Kuori bataatit ja keittobanaanit. Leikkaa ne parin sentin paloiksi ja lisää pataan, kun 10-15 minuuttia keittoaikaa on jäljellä.

Tuoreimmat aiheesta

Riista