Fasaani bataatin ja banaanin kanssa
Guineassa riistalinnut valmistetaan mielellään keittobanaanien kanssa. Me olemme käyttäneet fasaania, mutta yhtä hyvin voit ostaa ison broilerin. Tavalliset banaanit eivät käy ruoanlaittoon, niistä tulee liian makeita ja soseutuvia. Parhaista ruokakaupoista ja etnisistä myymälöistä löytyy oikeita keittobanaaneja.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 1 iso fasaani (tai iso broileri)
- 3 bataattia
- 2 keittobanaania
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 kypsää tomaattia
- 1 rkl öljyä
- 1 tl suolaa
- ½ maustemittaa kajennepippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 laakerinlehteä
- 3 dl kanalientä
Valmistusohje
1. Paloittele fasaani (broileri) 8-10 palaan. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Kalttaa tomaatit ja viipaloi ne.
2. Ruskista lintua öljyssä padassa. Lisää sipuli ja valkosipuli ja paista niitä minuutti. Lisää tomaattiviipaleet, suola, kajenne, paprikajauhe, laakerinlehdet ja kanaliemi. Sulje kansi ja keitä 30 minuuttia.
3. Kuori bataatit ja keittobanaanit. Leikkaa ne parin sentin paloiksi ja lisää pataan, kun 10-15 minuuttia keittoaikaa on jäljellä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa