Paistettua karitsan ulkofileetä ja paahdettuja kasviksia vuohenjuuston kera

Teresa Välimäki Paistettua karitsan ulkofileetä ja paahdettuja kasviksia vuohenjuuston kera
MTV

Teresa Välimäki loihti Huomenta Suomen aamussa herkullisen karitsaruoan, joka sopii täydellisesti pääsiäispöytään.

Ainekset (4 annosta)

  • 600-700 g karitsan ulkofileetä
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 dl hienonnettua tuoretta salviaa

kasvikset

  • 2 paprikaa
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 punasipuli
  • 2-3 rkl oliiviöljyä
  • 200 g esikeitettyjä härkäpapuja n. 5 cm paloina
  • ripaukset suolaa ja mustapippuria
  • 2 rkl hunajaa
  • 3 rkl hienonnettua tuoretta rosmariinia
  • 3 tl raastettua sitruunan kuorta
  • 150 g vuohenjuustoa

Valmistusohje

1. Ota lihat huoneenlämpöön n. 2 h ennen paistamista.
2. Kuivaa fileet talouspaperilla. Kuumenna voi ja oliiviöljy paistinpannulla ja paista fileitä molemmin puolin 2-3 minuuttia. Mausta ne kauttaaltaan suolalla ja mustapippurilla. Ripottele isolle foliopalalle salviaa ja nosta fileet sen päälle. Ripottele salviaa myös fileiden pinnoille ja kääri ne tiiviiseen foliopakettiin tekeytymään. 3. Paloittele paprikat ja kesäkurpitsa. Suikaloi punasipuli. Kuumenna oliiviöljy isossa korkeareunaisessa paistinpannussa. Lisää paprikat, kesäkurpitsat ja sipuli. Paista niitä niin, että ne saavat hieman väriä. Laske hieman lämpöä ja jatka paistamista.
4. Kun vihannekset ovat hieman pehmenneet lisää pavut ja mausteet. Sekoittele ja paista vielä hetki. Paloittele lopuksi joukkoon vuohenjuusto. Leikkaa karitsanfileet viipaleiksi. Lusikoi kasvikset vadille ja asettele päälle lihaviipaleet. Tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!