Tomaatti-oliivi-kanafileet ja linssimuhennos
Linssimuhennos vaatii pitkän keittoajan, mutta sen voi tehdä etukäteen. Näin herkullisen broileriruoan valmistamiseen menee huomattavasti vähemmän aikaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 4 broilerin fileetä
- suolaa ja valkopippuria
- 200 g aurinkokuivattuja tomaatteja marinadissa
- 1 dl mustia oliiveja
- 6-7 tuoretta salvianlehteä
Linssisose
- 3 dl punaisia linssejä
- 7 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl juustokuminaa
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 tl oliiviöljyä
- ½ dl pestoa
Valmistusohje
1. Huuhdo linssit ja laita kattilaan. Kaada päälle vesi ja suola, kuumenna kiehuvaksi ja kuori pois vaahto. Anna kiehua hiljaa kannen alla tunti.
2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mausta fileet suolalla ja pippurilla ja aseta ne voideltuun uunivuokaan. Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit pieniksi ja sirottele ne fileiden päälle. Ripottele päälle tomaattipurkin öljyä. Lisää vielä oliivit vuokaan. Paista uunissa, kunnes lihan sisälämpö on 80 astetta, noin 15-20 minuuttia. Sirottele pinnalle salvianlehtiä ennen tarjoilua.
3. Valuta pois mahdollinen liika vesi linsseistä ja soseuta ne koneella tai käsin. Sekoita joukkoon puristetut valkosipulinkynnet, sitruunamehu, oliiviöljy ja pesto. Tarjoile broilerifileiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa