Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Oliivipaistettu kalafilee valkosipulipastan ja tomaattien kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tähän herkulliseen pastaruokaan olemme käyttäneet kuhafileitä. Voit kuitenkin käyttää mitä tahansa kiinteää, valkoista kalaa. Oliivipeitteen tekemiseen tehosekoitin on oiva apu.

Neljälle

  • 500 g valkeaa, kiinteää kalafileetä

Oliivipeite

  • 20 g voita
  • ¾ dl kivettömiä, mustia oliiveja
  • 2 rkl kapriksia
  • 60 g fetajuustoa

Valkosipulipasta

  • 4 annosta tagliatellea
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 20 g voita
  • 2 dl kanalientä
  • 1 ½ dl crème fraichea (ranskankermaa)
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Uunitomaatit

  • 2 tomaattia
  • 1 rkl kidesokeria
  • 1 rkl kuivattua oreganoa
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl voita

Koristeluun

  • tilliä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Puolita tomaatit. Laita tomaatit uuninkestävään vuokaan leikkauspinnat ylöspäin. Levitä tomaateille voita, sokeria, suolaa ja oreganoa. Paista uunissa 20 minuuttia. Pidä lämpimänä.

2. Kuumenna uunin lämpötila 225 asteeseen. Laita valkosipulinkynnet kuorineen uuninkestävään astiaan. Paahda niitä uunissa kunnes ne ovat saaneet kauniin värin, muutama minuutti riittää. Anna valkosipulien jäähtyä. Laita kalafileet voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Sekoita oliivit, kaprikset ja voi tehosekoittimessa. Lisää fetajuusto ja levitä seos kaloille. Paista kalavuokaa uunissa 15 minuuttia. Tarkista, että kalat ovat läpikotaisin valkeita, paista muuten vielä hetki.

3. Keitä pasta pakkauksen ohjeiden mukaan. Kaada vesi pois. Kuori valkosipulinkynnet. Kaada liemi kattilaan, purista valkosipulit mukaan ja anna kiehua hiljalleen 10-15 minuuttia. Vatkaa mukaan ranskankerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää keitetty pasta. Tarjoile pasta ja tomaatit kalafileiden kera. Koristele tillillä.

Tuoreimmat aiheesta

Kalafilee