Oliivipaistettu kalafilee valkosipulipastan ja tomaattien kera
Tähän herkulliseen pastaruokaan olemme käyttäneet kuhafileitä. Voit kuitenkin käyttää mitä tahansa kiinteää, valkoista kalaa. Oliivipeitteen tekemiseen tehosekoitin on oiva apu.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 500 g valkeaa, kiinteää kalafileetä
Oliivipeite
- 20 g voita
- ¾ dl kivettömiä, mustia oliiveja
- 2 rkl kapriksia
- 60 g fetajuustoa
Valkosipulipasta
- 4 annosta tagliatellea
- 4 valkosipulinkynttä
- 20 g voita
- 2 dl kanalientä
- 1 ½ dl crème fraichea (ranskankermaa)
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Uunitomaatit
- 2 tomaattia
- 1 rkl kidesokeria
- 1 rkl kuivattua oreganoa
- ½ tl suolaa
- 1 tl voita
Koristeluun
- tilliä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Puolita tomaatit. Laita tomaatit uuninkestävään vuokaan leikkauspinnat ylöspäin. Levitä tomaateille voita, sokeria, suolaa ja oreganoa. Paista uunissa 20 minuuttia. Pidä lämpimänä.
2. Kuumenna uunin lämpötila 225 asteeseen. Laita valkosipulinkynnet kuorineen uuninkestävään astiaan. Paahda niitä uunissa kunnes ne ovat saaneet kauniin värin, muutama minuutti riittää. Anna valkosipulien jäähtyä. Laita kalafileet voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Sekoita oliivit, kaprikset ja voi tehosekoittimessa. Lisää fetajuusto ja levitä seos kaloille. Paista kalavuokaa uunissa 15 minuuttia. Tarkista, että kalat ovat läpikotaisin valkeita, paista muuten vielä hetki.
3. Keitä pasta pakkauksen ohjeiden mukaan. Kaada vesi pois. Kuori valkosipulinkynnet. Kaada liemi kattilaan, purista valkosipulit mukaan ja anna kiehua hiljalleen 10-15 minuuttia. Vatkaa mukaan ranskankerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää keitetty pasta. Tarjoile pasta ja tomaatit kalafileiden kera. Koristele tillillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa