Karitsanfileetä ja uunijuureksia à la Hellapoliisi
Valmista pääsiäisaterialle mureaa karitsanfileetä ja tarjoa seuraksi värikkäitä uunijuureksia. Helppoa ja suussa sulavaa.
4 annosta
- 600 g karitsan fileetä
- 1–2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl rypsiöljyä
- muutama varsi timjamia
- mustapippuria myllystä
- 2 isoa keltaista porkkanaa
- 2 isoa oranssia porkkanaa
- 2 isoa violettia porkkanaa
- 200 g ruusukaalia, vettä + ripaus suolaa
- 400 g sinisiä perunoita
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 rkl voita tai rypsiöljyä
- suolaa maun mukaan
Valmistusohje
Ota liha huoneenlämpöön 30-60 minuuttia ennen kypsennystä. Poista mahdolliset kalvot.
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita ne rypsiöljyn joukkoon. Riivi joukkoon timjaminlehdet ja rouhi joukkoon mustapippuria myllystä. Kääntele karitsanfilee seoksessa ja anna maustua hetki.
Käsittele kasvikset. Kuori porkkanat ja viipaloi vinoviipaleiksi. Kiehauta ruusukaalit suolalla maustetussa vedessä pikaisesti ja valuta. Poista päällimmäiset lehdet ja leikkaa pala kannasta pois. Huuhtele siniset perunat ja leikkaa lohkoiksi.Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
Kuumenna öljy kattilassa tai pannulla ja lisää kasvikset kuumalle pannulle. Paista hetki kovalla lämmöllä, mausta suolalla ja laita reunalliseen uunivuokaan tai leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kypsennä 175–200 asteessa kunnes kasvikset ovat sopivan kypsiä.
Kypsennyksen loppuvaiheessa käsittele karitsan filee. Paista nopeasti kuumassa pannussa kauttaaltaan käännellen. Laita filee tiiviisti folion sisään ja anna vetäytyä 10–15 minuuttia.
Leikkaa filee viipaleiksi ja tarjoa uunijuuresten kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa