Paistia, Yorkshirevanukasta ja keitettyjä vihanneksia
Englantilainen paahtopaisti paistetaan mieluiten niin, että siinä on suojaava rasva jäljellä. Näin saat mehukasta ja maukasta lihaa, jota ei tarvitse valella paistamisen aikana. Usein Yorkshirevanukas paistetaan liharitilän alla, niin että lihasta tippuva neste maustaa vanukasta. Tämä on perinteinen sunnuntailounas Englannissa.
Kahdeksalle
- 1 ½ kg mureutettua paahtopaistia rasvan kera
- 1 tl sinappijauhetta
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Yorkshirevanukas
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 maustemitta suolaa
- 1 dl kermaa
- 1 dl maitoa
- 2 kananmunaa
Liemikastike
- lientä paistamisesta
- 2 tl vehnäjauhoja
- 3 dl häränlientä
Tarjoiluun
- keitettyjä herneitä
- keitettyjä porkkanoita
- perunamuusia
- juuresmuusia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hiero lihaan sinappijauhe, suola ja pippuri. Ruskista se joka puolelta ja laita se rasvapuoli ylöspäin ritilälle pienen uunipannun päälle. Paista uunin keskitasolla 20 minuuttia. Jos lihassa ei ole rasvaa, valele sitä silloin tällöin liemellä, jota pannuun muodostuu. Peitä uuni alumiinifoliolla ja laita se uunin alatasolle. Lisää lämpöä 225 asteeseen.
2. Vatkaa vehnäjauhot, suola, kerma, maito ja munat yksi kerrallaan tasaiseksi taikinaksi. Ota uunipannusta ½ dl paistolientä pyöreään uunivuokaan. Kaada taikina vuokaan. Paista vanukasta n. 40 minuuttia tai kunnes se on kuohkea ja kullanruskea. Älä avaa uuninluukkua ennen kuin puoli tuntia paistoajasta on kulunut, silloin otat lihan ulos ja se saa levätä lopun vanukkaan paistoajasta.
3. Kaada loput paistoliemestä kattilaan ja vatkaa jauhot kastikkeeseen. Lisää lientä ja kuumenna kiehuvaksi samalla sekoittaen. Viipaloi liha ja jaa vanukas annospaloiksi. Tarjoile liha ja vanukas kastikkeen kera. Keitetyt pavut tai herneet sopivat hyvin lisukkeeksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku