Paahtopaisti ranskalaisten valkosipuliperunoiden kera
Paahtopaistista tulee murea ja mehevä, kun se kypsyy hitaasti miedolla lämmöllä. Leikkaa kypsä paisti sopivan paksuisiksi viipaleiksi. Tuoksuvat valkosipuliperunat valmistuvat sopivasti sillä välin kun juuri uunista nostettu paahtopaisti vetäytyy.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
10 annosta
- 1 kg:n luuton paahtopaisti
- 1½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
Valkosipuliperunat
- 1 kg perunoita, jauhoista lajiketta
- voita vuoan voiteluun
- 1½ tl suolaa
- 2 dl maitoa
- ½ tl mustapippuria
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 dl kuohukermaa
Tarjoiluun
- 500 g sokeriherneitä
Valmistusohje
1. Paahtopaisti: Kuumenna uuni 125 asteeseen. Hiero lihaan suolaa ja pippuria. Nosta paisti voideltuun uuninkestävään vuokaan ja työnnä siihen paistolämpömittari. Kypsennä paistia uunissa puolitoista tuntia tai kunnes paistolämpötila on 63 astetta. Tällöin liha on sisältä hennon punertavaa. Jätä paisti folioon käärittynä vetäytymään ja valmista sillä välin valkosipuliperunat.
2. Valkosipuliperunat: Voitele uuninkestävä vuoka. Kuori perunat, leikkaa 4-5 mm paksuisiksi viipaleiksi ja pane 10 minuutiksi kylmän veteen. Kaada vesi pois ja kuivaa perunaviipaleet talouspaperilla. Lado perunaviipaleet kerroksittain uunivuokaan ja ripottele kerrosten väliin hieman suolaa ja pippuria. Sekoita kerma ja maito ja purista joukkoon valkosipulinkynnet. Kaada valkosipuli maustettu kermamaito perunoiden päälle ja kypsennä 200 asteessa noin 60-75 minuuttia. Perunoiden pitää olla pehmeitä ja niiden pinnan kullankeltainen.
3. Puhdista ja kiehauta sokeriherneet. Tarjoa paahtopaisti valkosipuliperunoiden ja sokeriherneiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku