Paahtopaistia ja perunasalaattia

Hieman ruokaisampi alkupala voi joskus olla paikallaan. Perunasalaatin valmistat nopeasti neljästä keitetystä perunasta.

4 annosta

  • 4 viipaletta gratinoitua paahtopaistia
  • 4 kylmää, keitettyä perunaa
  • 1-2 rkl kapriksia
  • 2 rkl hienonnettua sipulia

Kastike

  • 1 dl majoneesia
  • 1½ dl kermaviiliä
  • 1 tl viinietikkaa
  • suolaa ja pippuria
  • 1 tl sinappia

Tarjoiluun

  • 1 dl pikkelssiä
  • salaattisekoitusta

Valmistusohje

1. Perunasalaatti: Leikkaa perunat kuutioiksi ja sekoita joukkoon kaprikset ja hienonnettu sipuli. Sekoita majoneesi, kermaviili, viinietikka, sinappi, suola ja pippuri kastikkeeksi ja lisää varovasti sekoittaen perunakuutioiden joukkoon.

2. Jaa salaatinlehdet neljälle lautaselle. Annostele lautasille perunasalaattia ja paahtopaistia ja koristele pikkelssillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!