Maalaismaksapatee

Tällä pateella teet vieraisiin vaikutuksen. Se vaatii jonkin verran työtä, mutta on sen arvoinen. Pienet etikkakurkut ja cumberlandkastike sopivat hyvin lisukkeeksi.

Ainekset

  • 1 isoon pateeseen

Taikina

  • 150 g voita
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • n. ¾ dl kylmää vettä

Täyte

  • n. 650 g sianmaksaa
  • 250 g silavaa
  • 650 g vähärasvaista sianjauhelihaa
  • 1 pieni porsaanfilee
  • 1 valkosipulinkynsi, hienonnettu
  • ½ dl konjakkia
  • 3 rkl kermaa
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • suolaa ja mustapippuria
  • hieman puristettua sitruunamehua
  • ½ tl quatre epices -mausteseosta

Valmistusohje

1. Sekoita voi ja jauhot murutaikinaksi. Lisää vesi ja työstö nopeasti taikinaksi. Laita kylmään 1 tunniksi.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Käytä monitoimikonetta ja hienonna maksa, jauheliha ja silava erikseen ja sitten yhdessä hienoksi taikinaksi.

3. Kuutioi porsaanfilee pieneksi.

4. Työstä loput ainekset lihataikinaan.

5. Kaulitse murutaikina ja vuoraa sillä pitkulainen leipävuoka niin että taikina roikkuu jonkin verran reunan yli. Käytä loput taikinasta kanneksi.

6. Kaada lihataikina vuokaan ja laita väliin fileekuutioita. Käännä taikinareunat lihan päälle ja viimeistele taikinakannella. Pistele kanteen muutama reikä, jos haluat, koristele ylijääneellä taikinalla.

7. Paista uunin alatasolla kunnes kansi alkaa saada väriä. Alenna silloin lämpöä 125-130 asteeseen ja jatka paistamista, yhteenlaskettu paistoaika on n. 1 ½ -1 ¾ tuntia. Laita alumiinifoliota pateen päälle jos se tummuu liikaa. Anna pateen jäähtyä täysin ennen kuin viipaloit sen.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!